avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie...ce este de făcut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie...ce este de făcut?

Buna ziua!
Am și eu un caz de expus:
Eu și partenera mea trăim în concubinaj de 12 ani,in urma cu 10 ani a apărut un băiețel care din păcate are autism,am făcut tot posibilul să îl readucem la normal in tara dar a fost aproape în zadar,drept pentru care am plecat acum 2,5 ani in UK.
Anul trecut în septembrie am reușit să îi aduc în UK și să le obțin actele necesare pe 5 ani.
In urma cu puțin timp am avut o discuție mai aprinsă cu partenera și într-o zi când eram la serviciu a făcut bagajele a luat copilul și a plecat la o cunoștință comuna în alt oraș din UK.
De atunci citește mesajele dar nu răspunde,nu mai pot vedea băiatul și sunt terminat...deșii le trimit in fiecare săptămână cate 100£ pentru că nu are nici un venit și nu au cu ce supraviețuii...copilul având și nevoi speciale...ce este de făcut ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:35, 1 Aprilie 2022
Va adresati unui avocat din UK,acesta va poate ajuta,fiind competente instantele lde acolo.Daca copilul era in tara se aplica legea romana...
Competența este a instanțelor din UK. Cereși ca autoritatea părintească să fie exercitată de către dvs, motivat de faptul că aveți voința și posibilitatea să îngrijiți copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - acuzație de răpire internațională de minor Roxanakayan Roxanakayan Buna ziua In anul 2015 m am căsătorit cu un cetățean iraqian , căsătorie efectuată in Romania si am plecat amândoi in Uk . In urma căsătoriei cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate pt un copil in proces de adoptie giovanni sda giovanni sda pe scurt, care e problema: avem un baietel in varsta de 5 ani, de la varsta de 6 luni e parte din familia noastra. adoptia nu e inca incheiata. eu (tatal) sunt ... (vezi toată discuția)
Are sanse tatal sa ia copilul? Irina Daniela Irina Daniela Buna ziua, sunt mama unui baietel de 3 ani si 8 luni rezultat in urma unui concubinaj de ceva timp. Anul trecut m-am despartit dr tatal copilul deoarece era ... (vezi toată discuția)