pe scurt, care e problema: avem un baietel in varsta de 5 ani, de la varsta de 6 luni e parte din familia noastra. adoptia nu e inca incheiata. eu (tatal) sunt plecat in UK. sotia, fetita noastra biologica si baietelul adoptat doresc sa vina aici in UK cat m repede posibil. nu vrems a lasam baietelul in tara, desi avem rude si prieteni care ar fi bucurosi sa ne ajute. ce varianta legala exista pt a calatori in strainatate, pt baietelul adoptat, in conditiile in care pt pasaportul lui e nevoie de acordul mamei naturale iar aceasta e in spania si e de negasit. cum se poate traduce sloganul 'in interesul copilului' in situatia aceasta ? pt el noi suntem mama si tata si ne dorim sa fim impreuna in UK cat m repede (in paranteza fie spus, in UK lucrurile merg m m bine ca in tara si putem oferi m multe copiilor aici, decat in RO) Daca are cineva o solutie sau o recomandare spre vreo firma care ne poate ajuta ar fi super. am dori si niste estimari de costuri pentru o asemenea mediere. Multumim
Atata timp cat adoptia nu este incheiata ma tem ca nu puteti scoate baietelul din tara, cu toate bunele intentii pe care le aveti. Din pacate datele furnizate de dumneavoastra sunt insuficiente, adica nu ati oferit destule date referitor la modul in care s-a facut adoptia si la stadiul in care va aflati in momentul de fata. In orice caz pana la emiterea hotararii judecatoresti irevocabile de incredintare in vederea adoptiei ma tem ca nu aveti multe sanse. Procedura adoptiei este destul de lunga si anevoioasa. Chiar si acordul scris al mamei biologice plecate in Spania nu v-ar da dreptul sa scoateti minorul din tara, mai ales cat mai repede posibil.
Sa de Dumnezeu ca totul sa iasa pana la urma asa cum va doriti dumneavoastra.
OK. Copilul e incredintat spre adoptie. Acum 3 ani cand am plecat in spania a fost posibila plecarea. mama baietelului era in RO, nu a fost dificil sa o contactam si am putut face si pasaportul prin acord notarial dat de mama si a fost posibila si plecarea printr-un aviz dat de protectia copilului.
am dori opinii mai avizate, din partea celor care stiu ceva m multe decat noi ... multumim.