avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

buna seara!as dori sa fiu ajutat si informat in legatura cu o problema pe care o am;eu locuiesc in italia si am un baietel de 4ani in romania,sunt despartit de mama copilului de la nasterea acestuia.in urma cu 2 ani ea mi a deschis proces pt intretinerea copilului chiar daca eu ii trimiteam lunar bani.Eu nu m am prezentat niciodata la proces fiind plecat si ea a renuntat.acum mi a zis ca a deschis din nou procesul impotriva mea pt ca vrea incredintarea totala a copilului sa l scoata din tara fara semnatura mea.Nu sunt de acord cu plecarea copilului in Franta si as vrea sa stiu cum pot sa fac sa ramana copilul acasa.Mentionez ca si ea a fost plecata de multe ori in strainatate si copilul l a lasat mereu parintilor ei. Ma ameninta incontinuu ca ori ii dau semnatura sa i a copilul cu ea in franta ori mi l i a de tot prin lege sa nu mai am niciun drept asupra lui.Spune ca vrea sa schimbe si numele copilului,ce pot sa fac?????va rog din suflet sa ma ajutati multumesc
sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in dosarul de incredintare a tutelei si sa probati instantei ca tutela copilului trebuie sa va revina si dvs. nu numai mamei copilului.
Atata timp cat doriti sa aveti legaturi personale cu minorul, orice instanta va va sustine in demersul dvs. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti daca este depusa vreo cerere si sa va luati un avocat care sa va reprezinte
Nu poate schimba numele copilului asa cum isi doreste ea si nici nu va poate obliga sa fiti de acord cu plecarea minorului fara acordul dvs. Doar instanta poate da aceasta incuviintare.
eu momentan nu pot sa merg in romania pt ca nu am posibilitati,ea deja si a pregatit totul si are deja avocat ma tem ca o sa reuseasca sa mi i a dreptul asupra copilului,nu o sa fie prea tarziu cand ajung eu??
cererea este depusa,spune ca o sa se casatoreasca si barbatul acela o sa adopte copilul.este posibil sa faca asta fara acordul meu???
Situatia nu este chiar atat de tragica, ideea este ca si in cazul in care doriti sa veniti in Romania pentru acest proces tot veti avea nevoie de un avocat, asa cum v-a sfatuit mai sus si colegul nostru. Cu stima.

Alte discuții în legătură

Custodie minor clovis clovis Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un baietel; la scurt timp, ne-am despartit, eu stabilindu-ma in ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)