buna seara!as dori sa fiu ajutat si informat in legatura cu o problema pe care o am;eu locuiesc in italia si am un baietel de 4ani in romania,sunt despartit de mama copilului de la nasterea acestuia.in urma cu 2 ani ea mi a deschis proces pt intretinerea copilului chiar daca eu ii trimiteam lunar bani.Eu nu m am prezentat niciodata la proces fiind plecat si ea a renuntat.acum mi a zis ca a deschis din nou procesul impotriva mea pt ca vrea incredintarea totala a copilului sa l scoata din tara fara semnatura mea.Nu sunt de acord cu plecarea copilului in Franta si as vrea sa stiu cum pot sa fac sa ramana copilul acasa.Mentionez ca si ea a fost plecata de multe ori in strainatate si copilul l a lasat mereu parintilor ei. Ma ameninta incontinuu ca ori ii dau semnatura sa i a copilul cu ea in franta ori mi l i a de tot prin lege sa nu mai am niciun drept asupra lui.Spune ca vrea sa schimbe si numele copilului,ce pot sa fac?????va rog din suflet sa ma ajutati multumesc
Puteti imputernici un avocat sa va reprezinte la proces, daca dvs nu va puteti deplasa.
Cel mai probabil, mama va castiga incredintarea copilului iar dvs veti avea dreptul sa pastrati realatia fireasca cu cel mic, sa aveti un program de vizita.
Vitorul sot al mamei nu va putea adopta copilul si nici nu vor putea schimba numele copilului fara acordul dvs.
E nedrept insa sa aveti pretentia ca cel mic sa ramana in Romania, cat mama vrea sa-si refaca viata in Franta, dvs avand o alta familie. E si dreptul copilului dvs sa creasca langa mama si langa un tatic care sa-l iubeasca.
Nu veti castiga incredintarea copilului nici daca va casatoriti, copilul pe dvs, practic nu va cunoaste, iar cat nu exista intelegere intre parinti, nu poate fi vb ca ambii sa va exercitati autoritatea parinteasca fata de copil ( custodie comuna)
Custodie minor
clovis
Buna ziua!
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un baietel; la scurt timp, ne-am despartit, eu stabilindu-ma in ... (vezi toată discuția)