avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Vecinii de sub mine sunt pensionari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Vecinii de sub mine sunt pensionari casnici, sot- ...

Buna seara,
Vecinii de sub mine sunt pensionari casnici, sot- sotie, si toata ziua ma terorizeaza cu zgomote, bubuieli, tranteli, tarait de mobila, scanduri pe podea. El are de lucru si noaptea, are un aparat care huruie la mine in apartament si imi vibreaza un perete din casa. Politia nu ma ajuta, le-a zis ca are o cafetiera veche si de asta. Minte cu nerusinare, sta in casa mai tot timpul, si are compresor pe aer cu slefuitor. Banuiesc ca face mobila sau altceva, dar cred ca e banoasa treaba de lucreaza zi si noapte, pe nervii mei de aproape 2 ani. Nu stiu ce sa mai fac, nu am dovezi, nici martori, Politia nu isi face datoria. Blocul e din placi, din '89, iar individul nu se lasa! Zici ca lucreaza cu scanduri toata ziua si noaptea si le tranteste tare pe podeaua lui! Ea sta ca o madama in dormitor la TV si el are atelier in sufragerie! Cand sun la Politie e curat ca lacrima! E tortura psihica pentru mine zi si noapte! Practic, nu ne putem folosi apartamentul, din cauza lor, ne mai fac si programul pe deasupra, la ce ora sa ne culcam si sa ne trezim, el are oricum de lucru, nu il intereseaza ca se aude tot! Ajutor, nu stiu unde sa il mai reclam! Am nevoie urgenta de o solutie, nu stiu daca pot sa-l vand si sa ma mut in alta parte sau oras!
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2022
Mudigkeit, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:31, 3 Aprilie 2022
ori chemati politia daca depasesc orele de liniste, ori le intoarceti serviciul si faceti dvs zgomot cand ei se odihnesc
daca sunt batrani, poate sunt si surzi, deci nu ii deranjeaza. Plus ca o mai fi si obosit daca lucreaza intr-una.
:(
Mai insistati la politie sau dati-l in judecata. problema e ca aveti nevoie de dovezi.
Ati incercat s amergeti la el cand face zgomot?
Mai ales noaptea...
Atat timp cat amaiabil nu puteti solutiona,aexista putine variante de rezolvat
Una ar fi sa execuati izolarea fonica a apartamentului
Alta varianta este sa notificati oficial vecinii cu obligatia respectarii normelor de convietuit in comun,cu respectarea programului de liniste -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Eu v-as sfatui sa discutati si cu ceilalti vecini : sus-jos, drepta -stanga. Sunt si ei deranjati, mai mult sau mai putin? Chiar nu se poate chiar asa, ca zgomotul sa se propage doar la dvs....
Ei, daca in acest mod, va faceti rost de martori, cred ca ati avea alt succes si la politie, pentru ca pana la urma, tot de aici se pleaca (o sa va ceara instanta).
In alta ordine de idei: ca sa faca tot ceea ce ziceti, inseamna ca omu' isi face aprovizionare cu scanduri, dulapuri, cuie, etc. - fapt ce poate fi lesne observat de mai muti vecini.
Blocul e din placi,

Blocurile mai vechi executate din placi se cunoaste ca prezinta o izolatie fonica deficitara care permite diispersia zgomotelor in toate directiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica - cum se poate rezolva situatia? IoanandRei89 IoanandRei89 Locuiesc in zona Dimitrie Leonida, in vecinatatea uzinei Doosan Imgb. Noapte de noapte activitatea acestei uzine ne afecteaza enorm calitatea vietii. Nu rare ... (vezi toată discuția)
Trântitul de mobila , scăpat de lucruri și /sau vorbitul în timpul orelor de liniște se cataloghează ca nerespectare? ContSters461661 ContSters461661 Întreb acest lucru, pentru ca am niște vecini bătrâni care nu sunt liniștiți ca alții.. și în plus nu ne înțelegem sa zicem așa. . Și care un timp ... (vezi toată discuția)