avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatarii unei scări de bloc nu vor să participe la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatarii unei scări de bloc nu vor să participe la curățenia ...

Locatarii unei scări de bloc nu vor să participe la curățenia de la subsol, plin cu dejecții de la coloanele distruse folosind o firma specializată.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:26, 3 Aprilie 2022
E foarte bine. E vreo problema legală aici? Din câte știu nu există o astfel de obligație.
Fiind parte comună stimabile, ai obligația sa o întreții în limita cotei părți indivizi, până când vei vinde locuința. Ești pe lângă subiect stimate utilizator.


latka a scris:

E foarte bine. E vreo problema legală aici? Din câte știu nu există o astfel de obligație.

Curatenia pentru partile comune se face de catre personal angajat sau firme specializate prin contract, stimabile utilizator. Intretinere inseamna sa participi la cheltuilile curente de intretinere si reparatii. Mai cititi si legea, inainte de a posta. Daca nu o cunoasteti, luati de lecturati aici :[ link extern ]

Aratati care articol se refera la obligatia proprietarilor de a participa la actiuni de curatenie pe partile comune.

De astfel de lucrari se ocupa administratorul:
Articolul 66
(1)Administratorul are, in principal, urmatoarele atributii:
a)administreaza imobilul, propune si supravegheaza lucrari avand ca scop conservarea si intretinerea acestuia; b)supravegheaza atat lucrarile care privesc administrarea, cat si personalul angajat;
........................
i)efectueaza formalitatile necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea condominiului, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
.........................
l)gestioneaza, conform hotararilor adunarii generale sau comitetului executiv, fondul de rulment si fondul de reparatii constituite la dispozitia asociatiei de proprietari, precum si alte fonduri constituite de catre aceasta;



1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va certati degeaba....
Greseala provine din partea utilizatorului care a initiat topicul, care a pus gresit intrebarea.
Sunt aproape sigur ca dumnealui a vrut sa ne informeze ca - locatarii unei scari, nu vor sa le fie repartizate sume pentru... astfel incat si @latka, cat si @Ivan Vintilica au dreptate!
Ce se intampla cand proprietarii dintr-o scara, un bloc, o asociatie de proprietari, fac ei asa un protest si se su[ara pe lume?
- trebuie stat de vorba in varianta amiabila, sa fie informati (poate nu stiau de situatia dezastroasa a subsolului);
- iar zic, poate nu stiau de existenta unei hotarari a AG sau a com executiv, in aceasta privinta;
- asadar se fac informarile de rigoare, li se prezinta si obligatia legala despre care ati vorbit, eventual si despre ce ar putea sa li se intample daca unul sau mai multi vecini (eventual chuiar presedintele as. prop.), informeaza Sanepidul despre acest protest spontan a unor proprietari:
- pana una-alta, com excutiv poate dispune de urgenta crearea unui fond necesar efectuarii lucrarilor respective - sigur, administratorul trebuie sa caute 2-3 firme specializate dispuse sa faca aceste lucrari, firme care vor prezenta asociatiei oferte de pret, iar com. ex. sa se decida asupra uneia dintre ele, in asa fel incat administratorul sa poata repartiza sumele respective, proprietarilor, asa cum s-a mentionat, proprortional cu c.p.i.;
- ei, daca acei proprietari refuza sa-si achite sumele repartizate, as. prop. trebuie sa i-a masurile specifice pe care le are la indemana, incepand cu aplicarea de penalizari, culminand cu chemarea in instanta ;
Cam asa "vad"eu rezolvata chestiune dom. Vintilica, daca asta ati vrut sa clarificati !
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa o fi d-le Grecu, înseamnă atunci ca e grea limba română, nu-s eu vinovat de greșelile de exprimare. Ar fi trebuit să scrie nu vor să achite partea lor din cheltuielile de curățire a subsolului, acțiune realizată cu o firmă specializată. Altfel, e la mintea cocoșului că nu ai cum să refuzi o astfel de plată, doar dacă subsolul acelei scări e separat total de celelalte scări și era curat.

Alte discuții în legătură

Lucrare pe scara blocului nini02 nini02 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: la noi pe scara se face o lucrare pentru tubulatura ghenei de gunoi incepand de la parter pana la etajul 5 ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)
Curatare subsol val99 val99 cum se poate obliga asociatia sa participe la curatarea subsolului daca nu toti locatarii sunt de acord? adica subsolul este inundat, tevi sparte, tantari, ... (vezi toată discuția)