avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas, dilema....
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas, dilema....

Avan pana in 25 de ani, daca intrerup o facultate/ renunt .. si ma inscriu la alta mai beneficeiz de pensia de urmas?? :-/

"Copiii au dreptul la pensie de urmas pina la implinirea virstei de 16 ani sau, daca continua studiile, pina la terminarea acestora, fara a depasi virsta de 25 ani, respectiv 26 ani, in cazul celor care urmeaza studii superioare cu o durata mai mare de 5 ani. " LEGE nr.80 din 21 iulie 1992
Asta este tot ce am gasit eu... si as mai vrea o parere...
multumesc
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 19:04, 19 Decembrie 2006
LEGE nr. 19 din 17 martie 2000 - privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale
"ART. 66
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) dacă isi continua studiile într-o forma de învăţământ organizată potrivit legii, pana la terminarea acestora, fără a depăşi varsta de 26 de ani."
Deci, nu poti beneficia de pensie de urmas in cazul specificat de tine.
Nu mai beneficiai de vreun ajutor daca renuntai mai mult de un an la scoala.Cel putin asa era acum cativa anisori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas coraionef coraionef Am primit de curand o informatie cum ca, in urma decesului tatalui meu pensionar, as avea dreptul la o pensie de urmas pe o perioada de 3 ani, indiferent de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas DarkLove DarkLove Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti pana la ce varsta pot beneficia de pensia de urmas dupa tata. Anul acesta am terminat facultatea, si m-ar interesa sa ma ... (vezi toată discuția)
Am vârsta de 25 ani și primesc pensie urmaș. termin anul ăsta ... iulia 1968 iulia 1968 Am vârsta de 25 ani și primesc pensie urmaș. Termin anul ăsta Facultatea de Stomatologie București și vreau să continui în cadrul aceleiași ... (vezi toată discuția)