avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas dupa 10 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas dupa 10 ani

buna zia am 21 de ani si tata lmeu a decedat in urma cu 10 ani . mama mea nu a depus niciodata dosar la casa e pensii se poate sa depun eu acum avand in vedere ca in acest mom imi continuii studiile ??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:44, 1 Octombrie 2010
Nu conteaza ca au trecut 10 ani, important este sa indepliniti conditiile prevazute de Legea nr. 19/2000. In primul rand, aveti dreptul la pensie de urmas daca, atunci cand a decedat, tatal dvs. era pensionar sau daca indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

Daca aceasta conditie este indeplinita, aveti dreptul sa beneficiati de pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani, daca va veti continua studiile, potrivit art. 66, pct. b) din Legea nr. 19/2000.

ART. 66
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani.

Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Anamaria-Bianca Anamaria-Bianca Buna am si eu o intrebare. Daca sunt studenta la ID am dreptul la pensie de urmas dupa tatal meu? (vezi toată discuția)
Pensie urmas vandalay vandalay Buna ziua!Am 21 de ani si iau pensie de urmas in urma tatalui care a lucrat ca magistrat,sunt in an terminal si drept urmare ar trebui ca la anul sa mi se ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas nicolle90 nicolle90 buna ziua.Sunt studenta si primesc pensie de urmas pe numele mamei.din motive financiare am facut o cerere de retragere de la facultate,asta prin decembrie, ... (vezi toată discuția)