avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am primit o somatie de la primarie, pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am primit o somatie de la primarie, pentru plata unor ...

Buna ziua,
Am primit o somatie de la primarie, pentru plata unor amenzi de circulatie, amenzi pe care nu le-am primit niciodata.
Am fost la primarie sa mi se lamureasca problema si mi s-a spus ca, amenzile sunt de fapt pentru societatea pe care o detin si nu sunt amenzi de circulatie, dar ca ei de la primarie, asa au trecut ca amenzi de circulatie.
Intrebarea este: Este legal asa ceva? Si ce as putea face in situatia actuala?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:50, 6 Aprilie 2022
Care e problema de legaliltate :
1. Ca v-au chemat ca persoana fizica sa va reaminteasca de plata unor amenzi ca persoana juridica?
2. Amenzile pe persoana juridica sunt reale, exista PV de contraventie ?
3. Care este deranjul ?

Amenzile nu sunt reale. Sunt amenzi pentru nedepunerea balantelor (cred), dar sigur sunt amenzi pe societate.
Aceste amenzi, cred ca au fost transferate de la ANAF la taxe si impozite locale (primarie).
Oricum, nici vorba despre amenzi de circulatie, asa cum este trecut in somatie
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Ivan Amelian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, daca dvs. stiti ca amenzile nu sunt reale, nu ati primit (societatea) nici un PV de contraventie, stati linistit. Raspundeti la somatie ca nu aveti nici o amenda de circulatie, sa va trimita acte doveditoare in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata amenda circulatie fara pv del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Am primit o somatie de plata de la Directia \"Taxe si impozite\" a primariei, pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice claudiu1993 claudiu1993 In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au ... (vezi toată discuția)