avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere netrimitere in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere netrimitere in judecata

Buna seara. Va rog mult un sfat. Primind o citatie in calitate de intimat intr un dosar privind Plangere netrimitere in judecata si impotriva rezolutiei de clasare am accesat dosarul electronic. Am observat ca plangerea a fost inregistrata la fix 30 zile de la data ordonantei. Termenul nu este de 20 zile?
Cum a primit tribunalul dups acea perioada legala?
Nu prea inteleg va rog mult de tot sa ma sfatuiti.
Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Vanesacosma , utilizator 21:17, 5 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua.
termenul este de 20 de zile si se calculeaza in raport de data comunicarii rezolutiei de clasare; aceasta data se afla pe plicul in care a fost comunicata rezolutia de clasare. Veti putea verifica studiind dosarul daca s-a formulat plangerea in termen legal.
Instantele de judecata sunt obligate sa primeasca cererea sa o inregistreze si sa citeze partile pentru a discuta in contradictoriu. Nu au voie sa respinga o cerere fara a asculta partile ce au de zis. Asta presupune sa judeci.
Multumesc f mult pentru raspuns. Da. Am verificat. Data ordonantei este 14.02. plicul mi a sosit pe 17.02 iar plangerea lor este inregistrata pe 25.03. Sunt fix 30 zile lucratoare.
pot invoca tardivitatea? se va lua in considerare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere inregistrata dupa cele 20 zile legale Vanesacosma Vanesacosma Buna seara. O plangere impotriva ordonantei de clasare a procurorului a fost imregistrata dupa fix 30 zile lucratoare de la data ordonantei respective. Deci ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)