avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Considerati ca tva-ul trebuie ajustat?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Considerati ca tva-ul trebuie ajustat?

Buna seara!
Un pfa infiintat in 2010 are activitate principala 4711-Comert cu amanuntul,in 2018 a adaugat la activitati 0141-Cresterea bovinelor si 0145Cresterea ovinelor si caprinelor -in aceeasi an a facut o achizitie intracomunitara -a cumparat un incarcator frontal ,inca nu a reusit sa cumpere animale ,a venit pandemia si a ramas totul in aer,Recent a avut un control fiscal unde se cere ajustarea tva-ului mijlocului fix cf.art297 alin.4 si art304 din Legea 227/2015 inca din data achizitiei fiindca mijlocul fix nu a fost pus inca in functiune. Considerati ca tva-ul trebuie ajustat?daca da,din ce data?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: KerestelyAgnes1 , utilizator 08:20, 6 Aprilie 2022
pai practic nu a fost folosit deloc in scopul activitatii economice.
Deci va trebui ajustat tot TVA dedus prin achizitie cf art 305 din Codul fiscal. ( cat s-a inregistrat in nota 4426 = 4427 la achizitia intracomunitara ) .
daca pun in functiune si incep sa lucrez cu el ,ajustez iarasi tva in favoarea mea? sau daca vind nu mai platesc tva fiindca am ajustat deja?
Da daca incepeti sa lucrati cu el veti ajusta in favoarea dvs iar daca il vindeti colectati TVA la vanzare dar la fel veti ajusta TVA , astfel ca daca vindeti cu acelasi pret e zero efectul la TVA.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim tva la achizitie auto din ue office.carmen office.carmen O firma platitoare de tva in tara doreste sa achizitoneze un autoturism de la o firma din uniune,de asemenea platitoare de tva.Plateste tva la achizitie? ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cata_1970 cata_1970 In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)