Canalizarea vecinului pe terenul nostru, fără acordul nostru sau al foștilor proprietari
În urmă cu 15-20 ani, înainte de a fi edificată casa în care locuim, pe acest teren se afla parțial o grădină. Foștii proprietari au descoperit că la momentul construcției casei de pe parcela învecinată, domnul de alături și-a dus canalizarea pe terenul lor, fără a le cere acordul. Asta deși avea și el la poartă canalizare, însă nu a dorit să strice trotuarul și să refacă (vorbim de o stradă centrală dintr-un municipiu), pe terenul lor existând deja canalizare de la o construcție mai veche. Din păcate când am cumpărat casa acum doi ani, noi nu am știut de prezența acestei țevi, pe CF nu este trecut nici un drept de servitute, evident nici acord notarial nu există. Nu a fost nici măcar vreun acord verbal, însă deoarece foștii proprietari erau fără posibilități de a ataca în instanță, și nu au dorit să strice relațiile de vecinătate (au “lăsat de la ei”), situația a rămas la fel până în prezent.
Ce modalități avem de a rectifica situația la momentul actual? De unde am putea începe? Strada are canalizare și toate utilitățile, iar noi nu dorim ca dl să ne mai deranjeze cu toate reparațiile sale (cea mai recentă într-un weekend când a trebuit să ne dăm peste cap planurile ca să îi permitem să desfunde canalizarea înfundată).
Există vreo variantă de a-l obliga să ne compenseze în vreun fel pentru faptul că se folosește de terenul nostru?
Oare nu există nici o variantă de a remedia această situație? Din ce înțeleg, Codul Civil ne obligă să îi dăm acces pentru utilități dacă nu este posibilă trecerea prin altă parte, ceea ce nu a fost cazul niciodată. Putem să îl notificăm să își facă altă canalizare pe terenul său?
Cale de acces
mihai32
Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)