avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune sau superficie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune sau superficie teren

buna ziua,

Imi cer scuze ca va deranjez, dar va rog daca se poate sa ma ajutati cu o informatie...
Unchiul meu a avut in folosinta din 1987 pana in anul 2018 un teren cu destinatia ca si gradina in orasul Resita la care a platit impozit-chrie pana in anul 2018 cand prin HCL 378/31.10.2018 s-a procedat la suspendarea acestor contracte de inchiriere.

Acum in urma acestei suspendari in luna Ianuarie anul curent ( 2022 ) a primit o somatie prin care este insiintat ca in termen de 30 de zile sa elibereze si sa igenizeze terenul respectiv.

Intrebarea este daca exista o varianta legala prin care sa putem cere in instanta dreptul de folosire in continuare a terenului pana cel putin la finalizarea planului urbanistic general sau din cate am inteles de la alti vecini de teren ca ar exista posibilitate de a merge in instanta pentru DREPTUL DE SUPERFICIE.

Unchiul meu pe acest teren are plantat vie de struguri gradini cu lugume si fructe si flori, totodata in situatia lui mai sunt aproximativ 150 de parcele de teren care sunt in aceeasi situatie..

va multumesc.

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie kalman77 kalman77 Buna ziua In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina In acea perioada nu se vindeau terenurile. Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut ... (vezi toată discuția)
Spațiul verde din fata blocului Annnna8789 Annnna8789 Bună seara! Locuiesc la parter la un bloc de 4 etaje iar vecinii s au apucat de plantat flori si copaci mii in fata geamului meu..chiar aproape de geam. ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)