Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis cu aparatul Drag. Cum s-au petrecut faptele: nu fumase in ziua respectiva, ci cu peste 24 ore inainte, insa a iesit pozitiv. I s-au prelevat probe biologice, nu s-a impotrivit, evident, ulterior i s-a emis dovada fara drept de conducere. La perchezitie nu s-a gasit nimic ilegal. El este recidivist, avand ispasita o condamnare de 1 an pentru detinere de droguri (tot cannabis), fiind eliberat cu 3 ani in urma. Intrebarea mea este urmatoarea, avand in vedere cele prezentate, exista posibilitatea sa primeasca drept pedeapsa amenda?
Buna dimineata! Multumesc pentru raspunsuri! Durata pedepsei a fost 2 ani si 6 luni din care a executat 1 an si 4 luni. As mai avea 2 intrebari, daca sunteti amabili. In aceasta situatie, care ar putea fi pedeapsa minima la care putem spera? Termenul de reabilitare, dupa calculele noastre, ar fi in noiembrie 2024. Mentionez faptul ca situatia actuala s-a petrecut saptamana aceasta. Ar putea fi posibil ca sa dureze solutionarea situatiei actuale pana dupa termenul de reabilitare?
Din cate inteleg, pedeapsa anterioara a fost executata, astfel ca in acest moment se afla in stare de recidiva post executorie, prin urmare, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate.
Nu se mai poate reabilita deoarece a savarsit o noua infractiune.
Nu inteleg, cum adica se majoreaza cu jumatate? Va primi cu jumatate mai mult decat o persoana fara antecedente in aceeasi situatie? Si atunci singura pedeapsa posibila este o executare a unei pedepse cu 50% mai mari?
Fapta recidivist
Ionuttt93
Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)