avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis ...

Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis cu aparatul Drag. Cum s-au petrecut faptele: nu fumase in ziua respectiva, ci cu peste 24 ore inainte, insa a iesit pozitiv. I s-au prelevat probe biologice, nu s-a impotrivit, evident, ulterior i s-a emis dovada fara drept de conducere. La perchezitie nu s-a gasit nimic ilegal. El este recidivist, avand ispasita o condamnare de 1 an pentru detinere de droguri (tot cannabis), fiind eliberat cu 3 ani in urma. Intrebarea mea este urmatoarea, avand in vedere cele prezentate, exista posibilitatea sa primeasca drept pedeapsa amenda?
Cel mai recent răspuns: Ioana Nastase , utilizator 13:21, 7 Aprilie 2022
Buna ziua!

Prietenul dvs se incadreaza pe dispozitiile art. 43 alin. (5) Cod penal care prevede :
"(5) Dacă după ce pedeapsa anterioară a fost executată sau considerată ca executată se săvârşeşte o nouă infracţiune în stare de recidivă, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate."

Limitele asupra carora se va face individualizarea pedepsei se vor mari cu jumatate din limitele normale ale infractiunii.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri si proptitudine. Va rog daca ati putea sa imi dati un exemplu de majorare cu jumatate a pedepsei ca sa fiu sigura ca am inteles..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta substantelor gigman11 gigman11 Buna ziua,o nelamurire as avea si sper sa ma puteti lamuri.Am fost depistat conducand sub influenta cannabisului.Nelamurirea mea este, am avut o condamnare cu ... (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)
Penal nin-60-ct@yahoo.com nin-60-ct@yahoo.com Cîti ani de inchisoare se da la o pers. care e complice la furt , si fiind si recidivist ? ms... (vezi toată discuția)