Buna seara! Prietenul meu a fost testat pozitiv pentru cannabis cu aparatul Drag. Cum s-au petrecut faptele: nu fumase in ziua respectiva, ci cu peste 24 ore inainte, insa a iesit pozitiv. I s-au prelevat probe biologice, nu s-a impotrivit, evident, ulterior i s-a emis dovada fara drept de conducere. La perchezitie nu s-a gasit nimic ilegal. El este recidivist, avand ispasita o condamnare de 1 an pentru detinere de droguri (tot cannabis), fiind eliberat cu 3 ani in urma. Intrebarea mea este urmatoarea, avand in vedere cele prezentate, exista posibilitatea sa primeasca drept pedeapsa amenda?
Prietenul dvs se incadreaza pe dispozitiile art. 43 alin. (5) Cod penal care prevede : "(5) Dacă după ce pedeapsa anterioară a fost executată sau considerată ca executată se săvârşeşte o nouă infracţiune în stare de recidivă, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru noua infracţiune se majorează cu jumătate."
Limitele asupra carora se va face individualizarea pedepsei se vor mari cu jumatate din limitele normale ale infractiunii.
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri si proptitudine. Va rog daca ati putea sa imi dati un exemplu de majorare cu jumatate a pedepsei ca sa fiu sigura ca am inteles..
Fapta recidivist
Ionuttt93
Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)