avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Buna ziua ,

Astazi tocmai am primit decizia de disponibilizare.Ce este de facut in cazul in care firma are 20 angajati iar eu sunt singurul discponibilizat!
Ce trebuie sa contina decizia de disponibilizare?Ca eu am primit doar un e-mail prin care mi se spune acest lucru si un referat prin care se specifica ca datorita conditiilor economice s-a ajuns la aceasta decizie!
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 10:39, 15 Ianuarie 2010
in primul rand trebuie sa fie trecut art. 65 codul muncii... de la data comunicarii deciziei aveti 30 zile sa contestati dec izia la tribunal, daca doriti!
faceti tot posibilul sa intrati in posesia deciziei scrise!
Buna ziua,
Decizia de concediere se comunica angajatului in scris , semnata de catre angajator cu numar de inregistrare .Aceasta trebuie sa contina motivele care au dus la concediere ,locurile disponibile la acel moment in cadrul firmei, precizarea exacta a preavizului ( 20 zile lucratoare), salariile compensatorii acordate in urma concedierii. Forma scrisă a deciziei de concediere este o condiţie de validitate a cărei nerespectare atrage nulitatea absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea pe motive ce nu tin de persoana salariatului dany_nro dany_nro buna ziua, am o mare nelamurire cu privire la concedierea care tocmai mi-a fost inmanata. lucrez la o firma de contabilitate cu 3 angajati iar o mare parte ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)