avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au ...

In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au 14 apartamente.La fiecare sedinta ei au majoritatea si noi (11 voturi) nu avem nici o putere. El a pus portari salariati, femeie de sevici,administratora,presedinta si cenzora cu salarii mari.De fapt vrea sa nu suportam cheltuielile de intretinere ca de exemplu cand nu locuieste nimeni in apartament se plateste 600 lei/luna de vara.Asta insemnand doar salarii. Scara este intr-o zona buna si intentia lui este de a cumpara toate apartamentele pentru a face scara de hotel. Este o lege prin care daca cativa locatari nu au bani sa suporte aceste cheltuieli sa dam asociatia in judecata? Va rog un raspuns !
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
ELY63, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@hob,
Ce asteptari, sunt un simplu cetatean care mai citeste si el prin carti. Puteam sa raspund mai bine si am dat un raspuns evaziv? Am folosit cuvinte indecente - cum ziceti dvs. ura de rasa?

Eu asa am gandit si acesta a fost raspunsul meu si cred ca este singura cale de a rezolva corect cele semnalate de catre @ ELY63.

A vorbi de spre un arab, un roman, un englez, sau un bogatas, un sarantoc, un seic, nu cred ca am depasit limta bunei cuviinte. Asa vorbim noi si probabil ca si ei vorbesc la fel in aceasta situatie.
Da, si @ELY63, putea sa zica ...un cetatean arab... Ca si arabii acestia sunt de nshpe feluri. nu am nimic cu ei, dar unii profita de bunatatea poporului roman. Si mai cunosc si alte natii, mai de-aprope de noi. Daca am sa gasesc ceea ce mi-a trimis un cunoscut, am sa va trimit pe mp sa va lamuriti!

- rezolvat :) -
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
Presedinta 1000, administrator 1000, femeie de serviciu 1000, 2portari 3000- total 6ooo lei, impartit la 25 apartamente mie-mi da la calcul 240 lei pe luna. Sub jumatate din cat va da dvs. Pana la 600 este cale lunga. Nu cred ca ar conta daca apartamentele sunt detinute de familii sau de persoane singure.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti ca in graba dvs de a lua partea unui abuz, ati pierdut niste impozite cas-uri si cass-uri pe drum! Pe astea cine le plateste? Si ce interes avea user-ul sa ne minta ca plateste 600 de lei pe luna de vara? Chiar, nu vi se pare cam mult dnule popdan?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
cris0811, utilizator
Vedeti ca aceste salarii sunt nete. Noi plătim salarii brute . Cititi si dvs ca se plateste CAS 25%,CAS 10%,impozit salarii,CAM si toate acestea la salariu brut (nu net la 1.500).Deci e dublu .Nu as fi vrut sa vorbim contradictoriu ci as fi vrut sa va dati o parere dar iata ca ati invatat ceva si anume ca se platesc contributii si impozite mari la stat ca sa luăm 1500 lei net.Numai bine !

popdan a scris:

Presedinta 1000, administrator 1000, femeie de serviciu 1000, 2portari 3000- total 6ooo lei, impartit la 25 apartamente mie-mi da la calcul 240 lei pe luna. Sub jumatate din cat va da dvs. Pana la 600 este cale lunga. Nu cred ca ar conta daca apartamentele sunt detinute de familii sau de persoane singure.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
ELY63, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari trebuie sa angajeze femeia de serviciu,portarii si ceilalti salariati in mod legal cu plata salariului minim pe economie!!!! ceea ce pentru 25 de apartamente inseamna destul de mult. ca si contributie. Si aceasta nu numai la dvs. Noi avem o asociatie cu peste 20 de blocuri cu vreo 400 de apartamente si platim in lunile de vara cam 150 -160 lei..Si nu avem portari!!!

Alte discuții în legătură

Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Nesocotirea unei decizii a comitetului executiv al asociaţiei de către preşedinte asd1 asd1 Ce putem face dacă un preşedinte de Asociaţie de Proprietari nesocoteşte o Decizie a Comitetului Executiv (format din 6 membri plus preşedintele) în care ... (vezi toată discuția)