avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deși nu este conform legii 196/2018, președintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deși nu este conform legii 196/2018, președintele asociației ...

Deși nu este conform legii 196/2018, președintele asociației de proprietari, prin hotărârea Adunării Generale a asociației de proprietari poate face încasări la cotele de întreținere și să depună banii în contul bancar, activitate neremunerata?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:43, 11 Aprilie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista in lege o astfel de interdictie. Asadar, presedintele poate face incasari, poate sa depuna bani in banca. De curiozitate, cate apartamente are blocul?
Poate dom' Vintilica mai vrea cativa angajati - un casier, unul care sa transporte banii (in siguranta) la banca, altul sa aiba grija de toti, sa verifice safe-ul...
Despre ce vorbim?
Nu domnul Grecu, eu sunt în această situație, m-am gândit să reducem costurile și într-o colaborare foarte bună cu administratora am cerut oamenilor un acord. Dar, mai sunt și alții....

Adam Grecu a scris:

Poate dom' Vintilica mai vrea cativa angajati - un casier, unul care sa transporte banii (in siguranta) la banca, altul sa aiba grija de toti, sa verifice safe-ul...
Despre ce vorbim?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si administratora ce face? Este datoria ei...
Pai, are dreptate doamna Vali m. Daca aveti administrator, aceasta este una dintre atribuiile administratorului. Daca nu a a facut acest lucru pana acum, o puneti sa incaseze de acum inainte, cu tot ceea ce implica aceasta treaba (program de incasari, intocmire registru de casa, efectuare plati la furnizori, etc.)
Ei, in prima faza, nu am stiut ce sa va raspund, decat ceea ce am scris, pentru ca dvs. nu ati pus intrebarea si contextul....
Apoi, nu trebuie sa cereti acordul "oamenilor". Discutati in prima sedinta de com. executiv si decideti ca incepand cu data...., doamna administrator sa se ocupe si de incasari, ca, nu :Pai si administratora ce face? Este datoria ei...
Completati Procesul verbal si Decizia com. ex. pe care o afisati la avizier ca si altii sa afle, adica, de fapt, toti membrii asociatiei.

De multe ori facerea asta de bine, o sa vi se intoarca impotriva.
Matale, ca presedinte, ai destule pe cap, inclusiv, impreuna cu cenzorul, sa controlati activitatea administratorului pe directia incasari de la proprietari, plati la furnizori, completare documente, gestiune.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatarii unei scări de bloc nu vor să participe la curățenia ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Locatarii unei scări de bloc nu vor să participe la curățenia de la subsol, plin cu dejecții de la coloanele distruse folosind o firma specializată. (vezi toată discuția)
Preluare/predare casierie lukian lukian Buna ziua! Mama mea a intrat intr-o incurcatura cu o asociatie de locatari din Mun. Curtea de Arges ! Administratora ( prietena de familie ) a predat mamei ... (vezi toată discuția)
Este legal sau inafara legii?? Manole Dumitru Manole Dumitru Asoc. de Prop. 1). pentru obtinerea \"Incheierii\" de constituire asociatiei de proprietari ca persoana juridica are trecut sediul social fictiv, deasemeni ... (vezi toată discuția)