avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc ...

buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc gard intre mine si vecin, in codul civil este reglementat clar ca il pot obliga pe acesta la contribuirea constructiei...totul clar, intrebarea mea este daca il pot obliga si plata cheltuielilor efectuate cu obtinerea autorizatiei de constructie, suma care este in jur de 2000ron?

Va mulțumesc, da, orice construcție fixa necesita autorizatie
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
pentru un gard din plasa impletita (doar o imprejmuire, nimic altceva) nu va trebuie autorizatie, ci cel mult certificat de urbanism,

Ma refer la gard din plasa de Buzău și stâlpi de metal înfipți in pamant
orice excede o imprejmuire este o constructie, si ea excede obligatia de granituire din codul civil.
prin urmare, dvs nu doar ca nu-l puteti obliga pe vecin sa contribuie la plata autorizatiei, dar nici la mai mult decat o jumatate din pretul minim al granituirii.
dar asta s-ar intampla doar daca vecinul acela as fi eu. cred insa ca sunteti mai norocos.

Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)
Construirea unui gard din placi de beton SPavel SPavel Buna seara I Va rog sa ma sfatuiti I Vreau sa construiesc un gard din placi de beton de 2 m inaltime , intre propri-etatea mea si proprietatea vecina ( ... (vezi toată discuția)