avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc ...

buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc gard intre mine si vecin, in codul civil este reglementat clar ca il pot obliga pe acesta la contribuirea constructiei...totul clar, intrebarea mea este daca il pot obliga si plata cheltuielilor efectuate cu obtinerea autorizatiei de constructie, suma care este in jur de 2000ron?
Banuiesc ca autorizatia o obtineti pentru tot gardul, cu vecinul in mod normal aveti numai o latura. Deci normal ar fi sa-i cereti jumatate din costul aferent metrilor de gard comun. Presupunand un dreptunghi cu laturi de 50x25m, gardul cu totul ar fi 150 m lungime, din care cu vecinul 50 m. Deci ii veti putea cere 1/6 din pretul autorizarii (jumatate din o treime).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@catalin Cam multe reclame pe pagina, dar va descurcati!
[ link extern ] /

DinuX a scris:

Banuiesc ca autorizatia o obtineti pentru tot gardul, cu vecinul in mod normal aveti numai o latura. Deci normal ar fi sa-i cereti jumatate din costul aferent metrilor de gard comun. Presupunand un dreptunghi cu laturi de 50x25m, gardul cu totul ar fi 150 m lungime, din care cu vecinul 50 m. Deci ii veti putea cere 1/6 din pretul autorizarii (jumatate din o treime).

este vorba doar de o singura latura, restul fiind deja împrejmuit.
Toată lumea vine cu ideea unui abuz de drepturi… nu doresc sa trag in piept pe nimeni, este vorba doar despre un gard de 60ml care sa îndeplinească cerintele minime a unei împrejmuiri și la care sa contribuie in mod egal și Vecinul, beneficiind și acesta de roadele gardului.
Cheltuielile ocazionate cu obținerea autorizației de construcție ar trebuie să fie suportate de ambele părți. Dacă vecinul nu vrea, puteți să vă recuperați cheltuiala numai prin instanță.
Buna ziua,

Cheltuielile aferente edificarii gardului(proprietate comuna fortata si perpetua )trebuie suportate, in mod egal, de catre ambii coproprietari.

Vecinul poate fi obligat la suportatea a jumatate din cheltuielile aferente emiterii autorizatiei de construire.

Daca acesta nu va remite, in mod voluntar, sumele de bani sus enuntate, va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune in pretentii.

Il puteti notifica pe vecinul dvs, mentionand ca, in cazul in care nu da curs notificarii, va puteti adresa instantei de judecata, solicitand si cheltuielile de judecata aferente litigiului dedus judecatii, reprezentate de taxa judiciara de timbru si de onorariul de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)
Construirea unui gard din placi de beton SPavel SPavel Buna seara I Va rog sa ma sfatuiti I Vreau sa construiesc un gard din placi de beton de 2 m inaltime , intre propri-etatea mea si proprietatea vecina ( ... (vezi toată discuția)