avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am cumparat in 2006 un teren intravilan, lucru trecut ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am cumparat in 2006 un teren intravilan, lucru trecut si in cadastrul ...

Am cumparat in 2006 un teren intravilan, lucru trecut si in cadastrul de la vremea respectiva, platind in toti acesti ani impozit pe intravilan.
Recent am facut actualizarea cadastrului si scrie intravilan o parte si extravilan restul. Impozitul a fost calculat tot pe intravilan si anul acesta.
Are dreptul sa schimbe primaria terenurile din intravilan in extravilan, fara macar sa intrebe proprietarii acest lucru?
Cel mai recent răspuns: elazarescu , utilizator 02:04, 11 Aprilie 2022
Teoretic are acest drept dar dvs. puteti face plangere prealabila la primărie contra noii încadrări urbanistice la care sa anexati dovada vechii încadrări ( de ex mentiuni din cartea funciara sau din adeverintele de impozit ale primariei ca era intravilan) iar dupa ce primiți răspuns să faceti în 6 luni actiune în contencios administrativ pentru că v-au lezat un interes legitim, respectiv s-a diminuat valoarea terenului, prin care sa cereți trecerea înapoi la intravilan sau despagubiri. Dacă noua încadrare urbanistică este prevăzuta într-un PUG (plan urbanistic general) sau PUZ ( plan urbanistic zonal) atunci trebuie în plangerea prealabila sa faceti trimitere la ele.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2022
BLaw10, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)
Cum se poate determina modificarea pug-ul? april_sky april_sky In 1992 familia mea a cumparat un teren de 600mp in sectorul 1, Bucuresti, in ideea ca in timp sa ne facem o casa acolo. Deoarece in ultimii ani zona s-a ... (vezi toată discuția)