avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am o problema...in urma cu o săptămână ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am o problema...in urma cu o săptămână am sesizat ...

Buna ziua, am o problema...in urma cu o săptămână am sesizat o cerere la locul de munca in care am specificat că din data de 15 a acestei luni, cer încetarea contractului de muncă din motive personale , fara preaviz, dar șefa mea nici nu mi-a băgat cererea in seama și a spus că dacă plec nu îmi va incheia contractul de munca, că sa nu mă pot angaja altundeva ,și că voi pleca pe răspunderea
mea. As dori sa știu, are dreptul sa nu îmi încheie contractul de munca și să mă țină angajată cu forța la ea? Menționez și că este o persoana cu care nu se poate vorbi nimic și care își jignește zilnic angajații și îi tratează ca pe niște gunoaie!!!
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2022
Nicoleta2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:54, 17 Aprilie 2022
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Depuneti cererea de încetare a c.i.m....luati număr de înregistrare ca să aveți dovada depunerii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți cererea de demisie prin poștă, prin scrisoare cu confirmare de primire, pe adresa organizației; adresa de pe contractul dvs. de muncă încheiat cu aceasta. Asta în cazul în care organizația nu are registratură și persoana însărcinată cu această activitate se comportă la fel ca "șefa". Dar nu e rău ca, pentru mai multă siguranță, să urmați ambele căi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresa expeditorului trebuie sa fie cea din buletin...
Cel mai sigur, pentru a avea succes, este sa trimiteti catre ITM o copie a cererii de demisie, impreuna cu dovada trimiterii catre angajator (posta, e-mail, registratura firmei) si o declaratie in care sa expuneti situatia.
Chestia cu "...dacă plec nu îmi va incheia contractul de munca, că sa nu mă pot angaja altundeva..." nu tine in fata Legii.
Dupa ce trimiteti documentele la ITM si obtineti un raspuns (max. 30 zile), instiintati "sefa" ca doriti solutionarea situatiei in instanta de judecata.
Succes.
Și ce sa facă ITM-ul cu demisia? ..
De la 01.01.2011, nu se mai depun documente la ITM....

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt cadru medical, asistent medical. lucrez la un ... cristina2785 cristina2785 Buna ziua. Sunt cadru medical, asistent medical. Lucrez la un spital privat si as vrea sa ma duc la spital de stat. Sefa nu imi accepta demisia pe motivul ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Salariu Gaby iuly bianca nica Gaby iuly bianca nica Mai o intrebare eu primesc doar diurna in euro dar salariul de baza ce scrie pe contractul de munca nu .Ce trebuie sa fac sa imi pot recupera si salariul de ... (vezi toată discuția)