avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documentele contabile ale firmei dupa inchiderea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documentele contabile ale firmei dupa inchiderea acesteia?

Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum procedez cu documentele contabile ale firmei dupa inchiderea acesteia? Le pot distruge? Este obligatorie pastrarea lor pt o anumita perioada de timp? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:18, 13 Aprilie 2022
Trebuie pastrate mimim 10 ani asa zice legea .

" Ordin 2634/2015 - 38. Termenul de păstrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de păstrare a registrelor şi a celorlalte documente financiar-contabile este de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, "
Buna ziua, multumesc. Documentele cu o vechime mai mare de 10 ani (exceptie facand statele de salarii), se pot elimina prin simpla distrugere sau trebuie inregistrate si eliminate printr-o institutie anume? Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie nicio instututie anume. Practic dupa 10 ani si soarecii le pot rontai .
Multumesc. M-ati facut sa zâmbesc si va multumesc si pentru asta.
Ma bucur ca ati zambit in zilele astea in care am cam uitat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare acte firma balbaianualexandru balbaianualexandru Am un SRL infiintat in anul 1993 s-i suspendat in anul 2009;ce fac cu actele firmei? Pot sa le arunc caci imi ocupa toata debaraua? Va multumesc anticipat de ... (vezi toată discuția)
Arhivare pontaje lunare elena_1234 elena_1234 Buna seara, Cat trebuie pastrate in arhiva unitatii de stat pontajele lunare? Mai precis arhiva din anii 75-84 mai trebuia pastrata de catre un institut ... (vezi toată discuția)
Distrugerea actelor contabile ioanmatyas ioanmatyas Cum se procedeaza la distrugerea actelor contabile dupa 5 ani(receptii si altele) Am receptii din anul 1991 si nu stiu cum sa le distrug legal. (vezi toată discuția)