avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. As dori sa va intreb daca este normal sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. As dori sa va intreb daca este normal sa primesti ...

Buna ziua.
As dori sa va intreb daca este normal sa primesti o amenda de la politie (500 ron), fara sa te anunte cand ti-o intocmeste, fara sa iti vina acasa instiintarea ca sa o poti plati in 24 de ore ca sa beneficiezi de acea reducere.

Situatia: mama mea a fost la o sectie de politie in Bucuresti, pentru a depune o plangere impotriva unei amenintari cu moartea (impotriva tatalui meu), politistii nu au vrut sa o asculte si nu au indrumat-o spre a face o plangere invocand faptul ca daca n-are martori nu o asculta. Atunci mama a integistrat in sectie comportamentul politistilor, cu reportofonul telefonului (nestiind ca este interzis ascest lucru!), iar politia cand a vazut a pus-o sa opreasca si sa stearga de fata cu ei. Nimic altceva. Asta se intampla in noiembrie 2021.
In aprilie 2022, mama avrut sa plateasca parcarea si a aflat ca are amenda de 500 de lei pentru inregistrare cu telefonul in sectie.

Intrebari: a fost normal sa nu o asculte si sa nu o indrume pentru o plangere? A fost normal sa nu o anunte ca va primi o amenda? A fost normal sa nu fie instiintata luni de zile cu privire la amenda? Se poate face ceva in legatura cu aceasta intamplare?

Alte discuții în legătură

Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)
Intrebare coca1955 coca1955 buna ziua am si eu o rugaminte la dvs va rog sa-mi spuneti daca este normal ca sa vina un politist la mine la serviciu sa-mi puna intrebari fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, conditii RorbertIonut RorbertIonut E vorba de o poveste foarte foarte urata. Am fost amenintat de 1 elev de la liceu,ma amenintat in fata la directoare si pe email,inca am mesaju. A depus mama ... (vezi toată discuția)