avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Va supun spre dezbatere urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Va supun spre dezbatere urmatoarea situatie: 20% dintre ...

Buna ziua. Va supun spre dezbatere urmatoarea situatie:
20% dintre membrii proprietari au convocat adunarea generala fiind reprezentati de o persoana fara calitate( aceasta are o procura notariala de la adevaratul proprietar in care este stipulat doar ca il poate reprezenta in sedinta si poate vota in numele sau) . Convocatorul afisat la avizier poarta semnatura tot acestei persoane fara calitate. Sedinta la care au participat 5 persoane din 44 a fost tinuta de catre ea si Ea s-a ales presedinte cu alti 2 participanti membrii in comitet. Cenzorul asociatiei a Notificat-o atragandu-i atentia ca nu are calitate pentru a convoca adunare generala. Acum aceasta solicita predarea actelor asociatiei . Intrebarea este : care sunt pasii de urmat ? Ignoram aceasta hotarare sau o contestam in instanta ridicand exceptia lipsei calitatii acesteia de a convoca si de a fi aleasa ? Din experienta stiu ca raspunsul primariei va fi unul vag cu articole de lege fara nimic concret.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 18:43, 13 Aprilie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa ceva nu am mai auzit pana acum!
Dar vechiul com. ex. ce face?
Aveti doua posibilitati:
1. Ignorati complet ce s-a intamplat (convocare, alegeri), ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic;
2. Mergeti in instanta si contestati actiunea;

Pentru ca nu am mai auzit o asa intamplare, inseamna ca Eaa gasit un sat fara caini si hai sa va arat eu ce se poate face... Chiar nu aveti nici-un cetatean cu sange in instalatie pe-acolo? Sa vina la noi cu aceeasi pretentie si nu are sa-i mai trebuiasca nici popa la moarte!!!
Pe de alta parte, mai analizati-va activitatea si vedeti de cum de a fost posibil asa ceva. Intrebati-ii pe cei care au participat la asa-zisa AG, ce este in capul lor? Stiu ce au facut sau habar nu au pe ce lume traiesc?
Mai cititi Legea nr. 196/2018, buna-rea, dar aceasta este acum .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia mentionata demonstreaza ca echipa maageriala nu stapaneste dispozitiile in vigoare si permit ca fiecare locatar sa faca ce il duce capul
Procedura de reprezentare a 20% dintre proprietari sa fie reprezentati de 1 singura persoana este netemeinica si nelegala
Dv precizati ca exista 44 locatari fara insa sa precizati cati dintre acestia detn si calitatea de membru proprietar care are dreptul sa participe,sa voteze si sa fie ales in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari
Atat timp cat adunarea generala nu a intrunit cvorumul de participanti,aceasta trebuia suspendata si reconvocata adunare extraordinara
In conditiile precizate de dv hotararile adunarii generale mentioante sunt nule
Daca noua echipa mangeriala aleasa in conditiile mentionate de dv staruie in preluarea documentelor asociatieid e proprietrai,initial sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie si daca nu primiti raspuns favorabil,promovati actiune in instanta impotriva hotararilor adunarii generale
Multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravirea casa scarii albundys albundys Buna seara.De curand ne-am apucat sa zugravim casa scarii,iar pe langa zugravire vrem sa schimbam si usile de la ghena pe fiecare nivel si schimbarea cutiilor ... (vezi toată discuția)
Contestare adunare generala adrianpetrea adrianpetrea In urma adunarii generale reconvocata din 23.06.2015, un proprietar care nu locuieste in imobil, contesta adunarea generala, ca unul din apartamente nu a fost ... (vezi toată discuția)
De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)