avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua As vrea sa cumpar o parte dintr-o casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua As vrea sa cumpar o parte dintr-o casa cu terenul aferent,casa ...

Buna ziua
As vrea sa cumpar o parte dintr-o casa cu terenul aferent,casa are 2 coproprietari fiecare cu cota 1/2,sunt 2 corpuri de casa cu terenul aferent ,fiind intabulate separat
Eu cumpar partea unuia din coproprietari,celălalt este in executare silită pentru partea lui
Exista vreun risc pentru mine in aceasta situație?
Ca și coproprietar cu cota 1/2 am dreptul sa -mi separ toate utilitățile ,sa fac contract pe numele meu la curent ,gaz,apa ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
Nora_ella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nora_ella , utilizator 10:34, 16 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Pentru ca la orice act (partaj sau vanzare), notarul solicita un extras de carte funciara pentru autentificare.
Iar dacă la sarcini apare acea executare și extrasul nu e curat, actul nu poate fi întocmit.
Multumesc mult pentru lămuriri …pot sa va contactez telefonic in caz ca pe parcursul procesului mai am neclarități ?
O zi frumoasa !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu plăcere!
Nu știu cât de practic ar fi și nu știu în ce măsură v-ar ajuta pe dvs, fiind la distanță.
V-as sfătui sa vorbiți cu un coleg notar sau avocat, care poate sa va îndrume și mai la obiect, discutand cu actele în fata.
O zi frumoasa!
M-ați ajutat deja și va felicit pentru răspunsurile clare ,la obiect și răbdarea de a ajuta oamenii sa-și clarifice problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - proprietate individuala ? Cabinet avocat Mihai Gaita Cabinet avocat Mihai Gaita Va salut si va prezint urmatoarea speta. Este vorba despre un imobil cu mai multe apartamente. Acest imobil este, in fapt, compus din doua corpuri de ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută. poate bunica să-mi facă un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și drept de habitație viageră pe cota ei? ContSters468520 ContSters468520 Buna ziua! Bunica mea in etate de 75 de ani, doreste sa-mi faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si drept de habitatie viagera, ... (vezi toată discuția)