avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratii

Buna ziua
Tatal meu a murit lasand doua apartamente in urma sa.In unul din ele statea el iar in altul un frate de al meu.Am deschis succesiunea la notar unde in masa succesorala am trecut ambele apartamente.La notar fratele a venit prezentand o donatie pe care nu a depus o la dosar si a sustinut ca numai apartamentul unde a trait tatal meu face parte din masa succesorala.Deasemenea a refuzat sa depuna copie dupa donatie si la judecatorie unde i s-a pus in vedere acest lucru.
Am intrat in posesia unei copii dupa actul de donatie unde este stipulat faptul ca fratele este unicul descendent acest lucru facandu ma sa inteleg de ce a refuzat depunerea actului atat la notar cat si la judecatorie.
Intrebarea mea este daca ii pot face plangere pentru fals in declaratii ( din cate stiu la notar se da o declaratie pe proprie raspundere in astfel de cazuri) ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 17:41, 15 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Puteți formula plângere pentru infracțiunea de fals în declarații.

Notarul este încadrat în dispozițiile art. 175 Cod penal, astfel că declararea necorespunzătoare a adevărului în fața lui, cu scopul producerii unor consecințe juridice, constiuie infracțiune.

Este posibil ca fapta sa se fi prescris?Donatia are mai mult de 10 ani de cand este facuta, tata a murit acum doi ani iar eu am intrat in posesia actului ieri.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatal a declarat ca nu are decat un fiu, nu cred ca fratele a declarat ceva la data donatiei.
Adica donatarul nu da nici o declaratie? Doar donatorul?Si chiar daca nu a dat nici o declaratie a citit si el contractul si semnandu l inseamna ca este de acord cu ce scrie in el.
el a semnat ca primeste donatia.

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta12345 nicoleta12345 BUNA ZIUA .SUNTEM 3 FRATI .ACUM 3 ANI MAMA A DECEDAT .S-A FACUT SUCCESIUNEA IN 4 PARTI .SOTUL SI CEI 3 COPII.INTRE TIMP TATALA FACUT ACT DE VANZARE CUMPARARE ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie ramona74 ramona74 Tata a 3 copii vrea sa doneze, doar unui copil, bunul imobil dobandit prin mostenire legala, motivat de faptul ca donatarul, a platit toate taxele pt ... (vezi toată discuția)