avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentantul într-un proces civil (persoană ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentantul într-un proces civil (persoană fizică)

Într-un proces civil se poate schimba reprezentantul la recurs? Ce acte trebuie să depună reprezentantul, respectiv noul reprezentant la dosar?
Cel mai recent răspuns: Stan Tudor , utilizator 10:01, 15 Aprilie 2022
Buna seara!

Va referiti la reprezentant legal? Reprezentant conventional?

Bună ziua!
M-am referit la dovada calității de reprezentant pentru persoana care a semnat cererea de chemare în judecată.
Este obligatoriu ca reprezentantul să aibă același domiciliu cu reclamantul?
Menționez că că persoana în numele căreia s-a deschis procesul suferă de demență vascuara și a și a câștigat procesul în prima instanță.
Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna seara!

Va referiti la reprezentant legal? Reprezentant conventional?


Dovada calitatii de reprezentant a persoanei fizice o faceti fie cu o imputernicire avocatiala, fie cu un mandat special acordat pentru respectivul dosar printr o procura notariala.

Semnatura pe cerere poate fi suplinita si de persoana fizica (in lipsa dovezii calitatii de reprezentant), cu conditia ca persoana in cauza sa aiba discernamant si sa nu fi fost pusa sub interdictie.
Reprezentant convențional.

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate procesuala? in cazul unei spete civile, familie ... Rox44Ana44 Rox44Ana44 Lipsa calitate procesuala? In cazul unei spete civile, familie si minori, intimatul - cetatean strain reprezentat prin avocat in baza unui mandat semnat in ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant crysstianno crysstianno cum se face dovada calitatii de reprezentant al semnatarului cererii? (vezi toată discuția)