avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara . In luna ianuarie pe data de 20 am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara . In luna ianuarie pe data de 20 am plătit un avans ...

Bună seara .
In luna ianuarie pe data de 20 am plătit un avans pt.mobila la comanda .mai exact 11000 lei reprezentând 50 % din total.
Pe contract precizează 45 zile (nu se specifica dacă sunt lucrătoare sau când anume începe. numaratoarea).
Am.tot sunat pentru informații și m-au tot plimbat de la.o persoana la alta.
În luna aprilie pe 7 mai. Exact au reușit la insistentele mele sa ajungă cu ceva mobila .au veni trei zile la rand .muncind max trei ./patru ore pe zi .am.mai achitat 5000 lei .rest rămas 5600 lei.
Mobila nu este gata .nu este complecta dar se dorește achitarea mobilei ..
Când am.intrebat când este gata am primit ca răspuns ca nu se știe. O data fixa
Ok atunci am spus ca mai achit 2500 lei și restul când este gata .patronul a început sa ma amenințe că-mi rupe picioarele ca ma bate .ma înjurat .ma amenințat ca vine el personal.si ia mobila din casa .
Ce.anume ma.sfatuiti sa fac .sa merg în instanta ?
Am vrut sa ma duc la Politie sa depun plângere
Le-am comunicat ca mobila.nu este ok este foarte prost montata și lucrata. .răspunsul.lor a fost ca cel care a montat mobila nu mai lucrează pt firma lor
Cel mai recent răspuns: domi1 , utilizator 09:44, 15 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc
Buna ziua!

Puteti notifica societatea cu care ati incheiat contractul pentru a executa intr-un anumit termen obligatiile contractuale (livrarea si montarea mobilei). In cazul in care nu se conformeaza puteti introduce o actiune la instanta civila pentru a-i obliga. Puteti solicita si reducerea pretului pentru calitatea neconforma a mobilei. Argumentul ca nu mai lucreaza acea persoana acolo este irelevant, deoarece produsul a fost livrat de societate.
Toate cheltuielile cu judecata le puteti solicita de la ei.
De asemenea, trebuie vazut contractul pentru analiza clauzelor, in functie de acestea putand formula si alte pretentii (reducerea pretului pt zilele de intarziere, penalizari etc).

Puteti formula si o plangere la politie pentru amenintarile patronului. Va trebui sa demonstrati aceste amenintari (mesaje, inregistrari, martori).
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un contract de furnizare mobila la comanda, cu ... Nvm15sept Nvm15sept Buna ziua, Am un contract de furnizare mobila la comanda, cu o firma. Termenul de livrare era 8 săptămâni din momentul platii avansului. Termenul fiind ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala cu bonul de casa tine loc de contract? Tadrian82 Tadrian82 Buna ziua, m am lovit de o situatie si nu stiu cum sa procedez: Am comandat mobila de la o firma am dat un avans de 30% mi sa dat chitanta cu bonul si o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract, restituire avans ionutz_popa ionutz_popa Buna seara, Am incheiat cu un PFA un contract de prestari servicii - executie mobila - si am platit un avans in baza unui bon de comanda. Avansul a fost ... (vezi toată discuția)