avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate fara intrunirea cvorumului cerut ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate fara intrunirea cvorumului cerut de lege URGENT!!!

Buna ziua,

Eu am urmatoarea problema: vreau sa dizolv un SRL conform art 235 din L 31/1990 (dizolvare si lichidare simultana, fara lichidator), insa asociatul majoritar care detine 51 % din capitalul social si care este o firma din Franta, a fost lichidata din 2007, fara ca ceilalti asociati sa stie. Intre timp am intrat in posesia extrasului de registru tradus si legalizat din care reiese ca aceasta firma a fost lichidata. Societatea din Romania a avut activitatea suspendata pana la 01.01. 2010. Acum as vrea sa o dizolv si nu stiu cum sa fac, avand in vedere ca nu se mai intruneste majoritatea ceruta de lege, nemaiexistand asociatul majoritar.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:05, 21 Ianuarie 2010
Interesanta problema. Ma gandesc daca nu ar merge reducerea capitalului social prin anularea partilo sociale detinute de societatea respectiva.
:D Eu m-as fi retras din societate in instanta (art. 226). De-aia am pus si intrebarea de mai sus pentru ca important este cu cine ma judec.

N-am stat sa citesc prin dreptul comercial dar "organele statutare" nu inseamna asociatii.
AGA este organ statutar.
Da, ai dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la societate dizolvata karinai karinai Am aflat recent ca aceasta societate a fost dizolvata voluntar in baza ar­ticolului 235 din Legea 31/1990. Mai pot recupera suma datorata? Incheiasem un ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)