avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe pentru mostenire

Buna ziua!
Conform certificatului de mostenitor, sotia mea si sora ei, isi mostenesc parintii in cote egale, Dupa ce s-au asigurat ca toate actele (intabulare, schita cadastrala, extras de carte funciara, impozit anual ) sunt la zi, au decis sa imparta mostenirea in felul urmator: sotia mea primeste de la sora, o suma de bani (18.000 Euro) iar sora ramane cu imobilul mostenit.
Am dori sa aflam daca la acesti 18000 va trebui sa platim impozit sau alte taxe? Si care este calea legala prin care putem face aceasta impartire?
Va multumesc pentru informatii si timpul acordat!
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
JCAdrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:59, 14 Aprilie 2022
Calea legala este dezbaterea succesiunii daca nu a fost facuta si partajul amiabil la notar..
In baza certificatului de moștenitor, pot încheia la notariat un act de partaj voluntar.
Cumnata ia imobilul, iar soția primește sulta, suma convenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intabularea alexandro alexandro In urma decesului tatalui meu in 2003 am facut succesiunea bunurilor. In 2007 in urma unui act de partaj voluntar, am impartit in 3 loturi terenul situat ... (vezi toată discuția)
Certficat de mostenitor voiculescueugen voiculescueugen Am fost la succesiune . si a fost ceva cam de felul urmator .Notarul desi avea toate actele nu a vrut sa-mi comunice masa suucesorala sau alte relatii(acum o ... (vezi toată discuția)