avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara Va explic situația mea și as dori sa stiu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara Va explic situația mea și as dori sa stiu daca merita ...

Buna seara

Va explic situația mea și as dori sa stiu daca merita sa fac contestatie sau care e procedura de urmat.
Azi mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 65km/h. Permisul este spaniol dar domiciliul il am în romania(CI).
Nu i-am dat dat agentului de circulatie permisul, i-am si explicat de ce, pentru ca plec peste 2 zile in Spania si acolo îmi trebuie permisul.
Dacă fac reclamație am sanse de castig? Agentul a folosit un pistol si era destul de tarziu(mai mult noapte decat zi).
Daca nu predau permisul ric ceva? In afara de faptul ca o sa am permisul suspendat pe teritoriul româniei timp de 90 de zile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mady10 , utilizator 20:15, 17 Aprilie 2022
Imi erea neclar ce se intampla in Spania daca conduc fara permis(daca se considera suspendat si pe teritoriul Spaniei).
Multumesc
Nu stiu ce sanctiune exista in codul rutier spaniol pentru aceasta contraventie. Daca e cazul sa predati permisul in Spania, vi se va comunica.
Din ce am citit nu se aplica nici o contraventie pe teritoriul spanil. Oricum maine o sa trimit permisul la IJP OLT sa nu fie nici un fel de problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)
Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)