avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculează indemnizatia de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculează indemnizatia de CCC?

Bună seara! Am o rugăminte referitor la faptul cum se calculează contribuția pentru creșterea copilului la dosar s-a depus de la angajator adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni. Se calculează media pe cele 12 luni sau pe 6 luni din care se plătește lunar 1/4 din venitul net? Sau este o altă modalitate de calcul?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 16 Aprilie 2022
Poate va referiți la indemnizatia pentru creșterea copilului...

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Gaman Georgiana Gaman Georgiana Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ? (vezi toată discuția)
Bună ziua claudia_ardeu claudia_ardeu Ași dori să știu Cum se calculează indemnizația pentru creșterea copilului în anul 2018 (vezi toată discuția)
Indemnizația pt creștere copil se plătește din brut sau net? Gabryela1 Gabryela1 Buna ziua as dori să știu dacă indemnizația Pt creștere copil se socotește din salariu brut? Va mulțumesc (vezi toată discuția)