Buna seara, as dori si eu o opinie, am fost citat in calitate de intervenient fortat intr-o cauza civila, avand ca obiect pretentii. Am fost implicat intr-un accident de circulatie cu pagube doar materiale, am dat asigurarea proprietarului masinii, iar acesta a incasat doar o parte din ea. Acum proprietarul a dat in judecata societatea de asigurari si pretinde si restul despagubirilor de la el. Este posibil ca eu sa cad in pretentii ?(avand in vedere ca reclamantul solicita doar de la parat despagubiri, eu fiind citat obligatoriu doar conform legii speciale )
Buna ziua,
Da, este posibil, daca polita de asigurare nu acopera toate daunele.
Intervenientul fortat este introdus in cauza tocmai pentru ca hotararea ce o va pronunta instanta sa-i fie opozabila.
Este obligatoriu sa depun intampinare ?
Cum pot cadea in pretentii din moment ce nu sunt indeplinite conditiile pentru a raspunde civil delictual ?
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:
Buna ziua,
Da, este posibil, daca polita de asigurare nu acopera toate daunele.
Intervenientul fortat este introdus in cauza tocmai pentru ca hotararea ce o va pronunta instanta sa-i fie opozabila.
Proces
iuly30
daca nu ma prezint la procesul in care am fost citat ca intervenient fortat care sunt consecintele este obligatoriu sa depun intampinare?
la data de 03082010 ... (vezi toată discuția)