avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua ! Vă rugăm câteva sfaturi privind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua ! Vă rugăm câteva sfaturi privind următoarea situație ...

Bună ziua !
Vă rugăm câteva sfaturi privind următoarea situație :
- vinerea trecută un fost vecin i-a spus surorii mele că a primit la fosta locuință un PV constatare contravenție - întrucât :
- la data 26.11.2021 - a circulat cu autoturismul fără rovinieta.
- 16.03.2022.- este data PV nr.....
S-a scris în PV :
- În termen de cel mult
15 zile de la data comunicării PV puteam să achit jumătate din amendă.
- Contravenientul are dreptul să depună plângere împotriva PV în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia la Judecătorie.

- 16.03.2022.- este data PV nr..... - este data emiterii ?
- se poate contesta ? Se va câștiga procesul ?
Am citit câteva motive pentru care Instanţele anulează PV-urile de constatare contravenție pentru lipsa rovinietei.
Motivul că PV nu a fost emis în 30 zile - poate fi un motiv să se câștige procesul împotriva PV ?
- PV este peste 3 luni
Adresa la care a primit sora mea PV nu mai locuiește , care e data când am primit PV ?

Se va putea anula PV în instanță ?
Ce motive s-ar putea să se invoce în Plângerea împotriva PV.?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 19:42, 17 Aprilie 2022
PV nu poate fi anulat din motivele invocate. De la data savirsirii faptei el poate fi intocmit si data sanctiunea in maxim 4 luni si dupa aceea comunicat contravenientului in maxim 2 luni. Ceea ce nu e cazul. Sa plateasca jumatate din minim in acele 15 zile.
Vă mulțumim frumos pentru răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat ... Virgil-Doru Virgil-Doru Buna ziua, In data de 26.11.2020, ora 10.21, sotul a fost depistat in trafic fara a detine rovinieta valabila. A primit plicul de la posta cu procesul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)