avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o nelămurire Am făcut un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o nelămurire Am făcut un act de vanzare-cumpare ...

Buna ziua! Am si eu o nelămurire
Am făcut un act de vanzare-cumpare cu clauza de Uzu fruct cu părinții mei,Mama a decedat acum 1 an
Între timp eu m-am căsătorit.
Are dreptul si sotia mea la casa ,ținând cont că tatăl meu este în viață?
Cel mai recent răspuns: razvy1986 , utilizator 10:45, 18 Aprilie 2022
Dacă vânzarea a fost încheiată anterior căsătoriei, nu.
Dar se mai poate face vreun act notarial pentru a deveni si ea propietara?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa decesul tatălui și după ce radiati clauza de uzufruct de la Cartea funciara, puteți sa ii donați jumătate sau sa încheiați o convenție matrimoniala de comunitate convențională.
Intrebarea e de ce ați face asta? Ca sa aveți ce împărți între caz de divorț?
Este casa primita de la părinții dvs. Sotia va primi de la parintii ei. Iar dacă va iubește și căsnicia merge, merge și fără sa fie "si ea" trecuta în acte.
Dvs procedați cum considerați de cuviință.
Am inteles, va multumesc mult pentru raspuns. O zi plăcută va urez

raluk0207 a scris:

Dupa decesul tatălui și după ce radiati clauza de uzufruct de la Cartea funciara, puteți sa ii donați jumătate sau sa încheiați o convenție matrimoniala de comunitate convențională.
Intrebarea e de ce ați face asta? Ca sa aveți ce împărți între caz de divorț?
Este casa primita de la părinții dvs. Sotia va primi de la parintii ei. Iar dacă va iubește și căsnicia merge, merge și fără sa fie "si ea" trecuta în acte.
Dvs procedați cum considerați de cuviință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzu fruct viager sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, La contractul de vanzare-cumparare incheiat intre fiu si parinti in anul 2000 in care nu s-a prevazut uzu fruct viager pentru parinti, se mai ... (vezi toată discuția)
Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei Profetul Profetul Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare proprietate Robert0023 Robert0023 Am vandut casa fiului cu clauza "uzu-fruct". Ma intereseaza daca se poate anula contractul de vanzare-cumparare. (vezi toată discuția)