avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

BUNA ZIUA
am si eu o mica problema si sper sa ma puteti ajuta
pe data de 19 ianuarie se face un an de zile de cand ne-am casatorit, astazi 15 ian. am introdus actele de divort. el este in egypt insa imi va trimite o procura pe numele unui avocat sa il reprezinte in instanta, nu avem bunuri si nici minori.
credeti ca find amandoi reprezentati de cate un avocat, se va putea finaliza la primul termen?
imi doresc sa termin acest divort cat mai repede
va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: angymya , utilizator 11:51, 30 Noiembrie 2010
Cred ca de fapt dvs va referiti la cu totul altceva .
Casatoria a fost transcrisa in Romania, insa dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , este necesar sa mergeti la Serviciul de Stare Civila pentru a se face mentiune pe certificatul de casatorie cu privire la desfacerea casatoriei prin sent x, pronuntata de instanta x, in data x., sentinta ramasa definitiva si irevocabila.
Pana la efectuarea acestei mentiuni pe certificatul de casatorie, dvs. figurati in continuare cu statutul de casatorita, pentru ca instanta nu comunica acestui serviciu hotararea de divort, motiv pentru care este necesar a fi efectuat acest demers de catre dvs.
Doamna Simona va multumesc pt raspuns. da stiam ca dupa ce primesc hotararea trebuie sa merg la oficiul starii civile , insa eu dupa m.am casatorit in Egypt , am venit cu certificatul de casatorie in Ro, am mers la ministerul de justitie si cel al apararii parca si mi-au pus semnaturi si stampile pe el, a trecut mult timp de atunci nu mai tin minte termenii exact. apoi din orasul meu l.am trimis prin politie la Bucuresti si a durat 3 luni pana a venit inapoi. acum ma gandeam si eu babeste ca daca divortul ar fi fost facut in afara Ro, da l.as fi trimis la Bucuresti pt inregistrare insa dumneavoastra mi-ati confirmat ca nu mai trebuie trimis la Bucuresti ci trebuie doar dus la Oficiul Starii Civile.
va multumesc pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sau anularea casatoriei? angymya angymya pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort din sua valicta valicta m-am casatorit in romania si am divortat in statele unite unde locuiesc de 6 ani incoace. va rog mult sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarele probleme: 1. cum ... (vezi toată discuția)
Bigamie mogecri mogecri Am fost casatorita in Romania , iar acum 17 ani m-am casatorit in Egipt. Nu stiu daca la data cand m-am casatorit in Egipt , fusese pronuntat divortul din ... (vezi toată discuția)