avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am nevoie un sfat și va relatez pe scurt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am nevoie un sfat și va relatez pe scurt istoricul ...

Bună ziua, am nevoie un sfat și va relatez pe scurt istoricul pentru care va solicit,părinții mei au făcut o înțelegere (cu sora tatălui cu care au fost vecini) prin notariat sa poată construi pe hotarul vecinătății,au construit o bucătărie și o baie cu ferestrele aferente,în înțelegerea notariala nu au specificat ca vor pune ferestre , însă mătușa mea nu a avut nimic contra ca ei sa își pună ferestre, acum câțiva ani sora tatălui a decedat iar soțul și copiii au vândut casa, noi propietari după o perioada de câteva luni au acoperit cu placi osb geamurile părinții iar aceștia nu mai beneficiază de lumina naturala și nici nu mai pot deschide geamurile, menționez ca la baie au geamuri mate, va întreb dacă este legal ceea ce au făcut acești noi proprietari și dacă nu ce putem face legal ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns .
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2022
corinamariana68, utilizator
Cel mai recent răspuns: corinamariana68 , utilizator 10:42, 18 Aprilie 2022
Buna ziua,
Conform codului civil, nu poti face ferestre care sa dea in curtea vecinului, daca casa este construita pe calcan.
Distanta dintre ferestre si gardul vecinului trebuie sa fie de cel putin 60 cm.

In cazul parintilor dvs. probabil ca au existat niste discutii cu noul proprietar in sensul desfiintarii ferestrelor, iar parintii dvs.nu au dorit acest lucru. Atunci noul proprietar, vecin, a procedat in consecinta.
Nu as putea spune daca este legal ce a facut, dar nici nu se poate retine o ilegalitate in sarcina sa.
Pur si simplu ar fi trebuit ca si parintii dvs. sa inteleaga ca prin construirea ferestrelor care dau in curtea vecinului (chiar daca era vorba de sora!) nu este conform cu prevederile codului civil in materie.
Nu, acesta nu a purtat nici o discuție cu părinții mei,deși a cumpărat casa de câteva luni bune, dacă și-ar fi exprimat dorința ca părinți mei sa își pună geamuri mate nu ar fi fost nici o problemă, atunci când a cumpărat casa de la rudele noastre aceste geamuri existau, putea sa își exprime doleanțele și se rezolva, însă acesta nu a spus nimic iar acum fără nici un fel de avertisment a blocat geamurile, chiar și cel de la baie care este mat, la întrebarea părinților mei de ce a făcut lucrul acesta , domnul a binevoit sa le aducă doar injurii părinților mei, da este corect ce spuneți însă părinți mei au avut cu sora tatălui acord prin notariat, deci au construit legal, cel puțin asa cred ca un acord prin notariat este un lucru legal

Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
corinamariana68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul! gabriella_blaga gabriella_blaga Buna ziua, sunt Gabriela si am o problema de rezolvat cu vecinul: doreste sa merg maine la Notar si sa dau semnatura ca sunt de acord sa construiasca. El are ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate jon85 jon85 un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)
Fereastra baie calcan Adi1B Adi1B Buna ziua, Am mostenit o casa veche batraneasca care este lipita la calcan cu o vila cu 2 etaje. Intentionez sa daram casa batraneasca si sa construiesc o ... (vezi toată discuția)