avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,am spatii comerciale la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care ...

Buna ziua,am spatii comerciale la parterul condominiului pe care il reprezint in caliatate de presedinte de asociatii.Ambele blocuri dispun de spatii comerciale care apartin unei societati de stat si care le tine libere de 6 ani.
Acestia doresc sa foloseasca aceste spatii si deeacea as vrea sa intreb daca este nevoie de acordul asociatiei de peroprietari si care sunt demersurile pentru aceasta actiune.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:00, 18 Aprilie 2022
Cine sunt "acestia" ? Nu ati specificat. Cine vrea sa foloseasca acele spatii, trebuie sa inchirieze de la actualul proprietar si sa respecte art. 40 din legea asociatiilor de proprietari, privind autorizarea activitatii ce doresc s-o desfasoare in acele spatii inchiriate :
Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]
Exprimare hilara,care " acestia"??
Societatea in calitate de proprietar are dreptul sa dispuna de bunul imobil al carui proprietar este ,iar daca asociatia de proprietari incentioneaza sa foloseasca acele spatii are dreptul cu acordul adunarii generale sa inchiee raport juriidc cu proprietarul spatiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial ... Parism Parism Salutare , am si eu urmatoarea intrebare , care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial la parterul unui bloc . Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)