avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamație ITP
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamație ITP

Reclamație ITP

Bună ziua,

Am fost să-mi fac ITP-ul mașinii, iar persoana care mi-a verificat-o mi-a dat respins, trecându-mi mai multe nereguli inexistente, din incompetență (de exemplu, n-a știut să aprindă farurile de ceață pe spate și a scris că ar fi arse). Mecanicul la care făcusem revizia cu câteva zile înainte mi-a confirmat că erau funcționale în aceeași zi în care am primit respins, motiv pentru care am revenit la ITP să le cer să-mi arate exact ce nu funcționează. N-au vrut s-o reverifice fără să plătesc taxa de revenire, deși nu-mi arătaseră nici prima dată. La un alt ITP-ul la care am dus mașina ulterior am trecut. Ce se poate face în această situație?

Mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Daria B. , utilizator 01:25, 19 Aprilie 2022
Conform dispozitii in vigoare,in astfel de cazuri,inspectorul elibereaza raport de verificare
Aveti dreptul sa sesizati oficial RAR -dar care in majoritatea cazurilor dau dreptate inspectorilor
Ar fi fost necesara o expertiza tehnica care ar fi avut alta valoare in relatia cu RAR
Expertiza tehnica realizata de cine?

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E interzis sa ai xenoane la masina ? Pilu Pilu Buna ziua. Azi mi-am facut ITP-ul la autoturism si mi-a spus de acolo ca nu am voie sa am montate xenoane. N-am mai auzit pana acuma. Ar putea sa-mi zica ... (vezi toată discuția)
Problema cu o statie itp si inspectorul itp stefanprisacariu stefanprisacariu buna ziua, Nu stiu daca am postat in categoria potrivita, rog sa ma indrumati daca trebuie sa postez in alta parte. Problema ce o voi expune mai jos mi se ... (vezi toată discuția)
Inspectie tehnica auto Frigioiu Frigioiu Am cumparat o masina cu ITP pana in 2015, facut la RAR, dar la verificare in service, nu corespunde tehnic la sistemul de directie, franare etc. In situatia ... (vezi toată discuția)