avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema dobanda mare si hartuire IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema dobanda mare si hartuire IFN

Buna ziua. In perioada ianuarie -martie am avut o perioada in care am fost si diagnosticata cu o tulburare grava de persoanlitate dupa ce am avut un fel de episod psihotic unde de asemenea am facut si foarte multe imprumuri la cateva IFN-uri . Nu eram in deplinatatatea mea mentala cand le-am facut . Singurul IFN cu care am probleme este Mobile-Credit , unde pentru suma imprumutata de 850 lei trebuie sa platesc un total de 5680 lei cu DAE ~4259%..Pe langa asta, au aflat cumva si numarul de telefon a celei mai bune prietene a mea, si cum pe mine ma suna de vreo 4-5 ori pe zi , asa o suna si pe ea, mintind-o ca au numarul ei ca numar de rezerva in sistem ( lucru care este infirmat total , m-am uitat si am vorbit cu ei despre asta, si singurul din sistem este sotul meu , pe care il suna ) . Este vreo sansa daca ii dau un judecata pentru dobanda si hartuirea adusa prietenei mele cu care m-am si certat ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:05, 20 Aprilie 2022
Apelantii pot fi blocati din meniul telefonului si nu veti mai primi apeluri de la ei. Mergeti la un centru GSM. Ca principiu suma imprumutata trebuie restituita.
Dacă aveți acte medicale care pot dovedi că ați semnat contractul cu acel IFN fără să aveți discernământ, puteți chema în judecată IFN-ul pentru a cere instanței să constate nulitatea contractului și să dispună repunerea părților în situația anterioară (adică să aveți de dat IFN-ului numai suma împrumutată, fără dobânzi și penalități). Există însă un termen de prescripție de 3 ani de când v-ați revenit din problema de sănătate, când ar fi trebuit să conștientizați că ați semnat acte fără să înțelegeți consecințele lor.

Denisa2003 a scris:

Buna ziua. In perioada ianuarie -martie am avut o perioada in care am fost si diagnosticata cu o tulburare grava de persoanlitate dupa ce am avut un fel de episod psihotic unde de asemenea am facut si foarte multe imprumuri la cateva IFN-uri . Nu eram in deplinatatatea mea mentala cand le-am facut . Singurul IFN cu care am probleme este Mobile-Credit , unde pentru suma imprumutata de 850 lei trebuie sa platesc un total de 5680 lei cu DAE ~4259%..Pe langa asta, au aflat cumva si numarul de telefon a celei mai bune prietene a mea, si cum pe mine ma suna de vreo 4-5 ori pe zi , asa o suna si pe ea, mintind-o ca au numarul ei ca numar de rezerva in sistem ( lucru care este infirmat total , m-am uitat si am vorbit cu ei despre asta, si singurul din sistem este sotul meu , pe care il suna ) . Este vreo sansa daca ii dau un judecata pentru dobanda si hartuirea adusa prietenei mele cu care m-am si certat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a raspunde la telefon creditorului (ifn) Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Am un contract de creditare la o institutie IFN. Ma straduiesc din ianuarie 2015 sa aduc un contract pe linia normala contractuala (am avut o ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin telefon! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Imi cer scuze ca am gresit titlul ma refeream la [b]"Hartuire prin telefon" [/b]Imi cer scuze daca am gresit forumul! Am o problema si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Credit abuziv ifn ContSters467198 ContSters467198 Am achiziționat un produs de pe un magazin online . Produsul era integrat Intr-o campanie \"X rate fara dobânda\" creditul urmând să fie acordat de către ... (vezi toată discuția)