avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Cine are obligatia sa faca check-inn-ul, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Cine are obligatia sa faca check-inn-ul, daca am cumparat ...

Buna ziua. Cine are obligatia sa faca check-inn-ul, daca am cumparat biletele de la o agentie de turism? Eu, s-au agentia?
Am cumparat 4 bilete de zbor dus-intors intr -o tara din UE, la o agentie de zbor aerian si m-am prezentat cu o zi inainte de zbor la aceeasi agentie pentru check-inn si mi-a raspuns ca nu-mi pot face check-inn-ul, pentru ca au aparut niste schimbari ( spuneau ca s-a schimbat aeronava, ceva de genu), si sa merg sa fac treaba asta cu 3 ore mai devreme in aeroport. Am mers si am facut la plecare, dar la intoarcere, mi s-a zis sa sun cu 48 de ore inainte la agentie, ca sa-mi faca check-inn-ul, in caz contrar vor exista costuri suplimentare. Nu am putut suna exact la 48 de ore inainte, ca nu aveam semnal si am sunat la 45 ore inainte si nu mi-a raspuns nimeni. Am lasaj un sms cu dorinta pentru check-inn si nu mi s-a raspuns, ca atare am incercat sa fac eu check-inn-ul online, dar site-ul nu mi-a dat voie si nu am reusit. M-am prezentat la aeroport si am fost taxat suplimentar cu 40 de euro pe bilet (am avut 4 bilete, am platit 160 euro). Intrebarea mea este: Pot recupera acest cost suplimentar de la agentie sau nu. Nu stiu a cui a fost vina pana la urma.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:52, 19 Aprilie 2022
Check-in-ul este relația directă a călătorului cu linia aeriană. Singura excepție este charter-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc claudiu si am cumparat 4 bilete de zbor ... Claudiu Damoc Claudiu Damoc Buna ziua. Ma numesc Claudiu si am cumparat 4 bilete de zbor dus-intors intr -o tara din UE, la o agentie de zbor aerian si m-am prezentat cu o zi inainte de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Teapa de la o agentie de turism: cum recuperez banii? andreearostofolu andreearostofolu Buna seara, Doresc un sfat in privinta unei situatii in care ma aflu cu o agentie de turism. In iulie am achitat pe baza de factura un bilet dus-intors ... (vezi toată discuția)