avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teapa de la o agentie de turism: cum recuperez banii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teapa de la o agentie de turism: cum recuperez banii?

Buna seara,

Doresc un sfat in privinta unei situatii in care ma aflu cu o agentie de turism.

In iulie am achitat pe baza de factura un bilet dus-intors cu avionul (charter).
In septembrie, duminica dimineata in aeroport la ora 6:30, am aflat ca toate charterele agentiei au fost anulate. Nimeni nu m-a anuntat iar zborul a figurat pe panoul din aeroport o ora si jumatate, fara nr. poarta de check-in. Am intrebat la Informatii aeroport si la compania de unde s-a inchiriat aeronava. Nimeni nu stia nimic.

Abia pe la 11: 00 am dat de agentie si mi s-a spus ca sunt in incapacitate si plata.

Am reusit sa plec a doua zi in vacanta cu o alta agentie si platind din nou biletul. Era imperios necesar sa ajung la destinatie.

Cum pot sa recuperez banii. De doua luni ii tot sun si deja nu mi se mai raspunde la telefon. Este o agentie tour-operatoare foarte cunoscuta si din cate am auzit au si stand la targul de turism. Frumos, nu?

Apreciez orice sfat.
Multumesc,
a.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 22:06, 7 Noiembrie 2011
Faceti mai intai o notificare scrisa la sediul acelei agentii in care solicittai restituirea banilor , povestind faptele in cateva cuvinte .Fixati un termen de plata de 3 saptamani e la data emiterii notificarii. Daca nu raspund acelei notificari formulati actiune in instanta si veti obtine castig de cauza.
agentia a intrat in insolventa?
notificare urmata de cerere de chemare la conciliere (prin avocat) iar in ultima instanta actiune in pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cine are obligatia sa faca check-inn-ul, daca am cumparat ... Claudiu Damoc Claudiu Damoc Buna ziua. Cine are obligatia sa faca check-inn-ul, daca am cumparat biletele de la o agentie de turism? Eu, s-au agentia? Am cumparat 4 bilete de zbor ... (vezi toată discuția)
Drepturile calatorului cu avionul sorinflorentin sorinflorentin Buna seara, Am o intrebare referitoare la un bilet de zbor deja achiatat. Din cauza conditiilor meteorologice respectiv ninsoare abundenta trenurile nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie ... Radulavynya Radulavynya Buna ziua In luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie de turism online 3 bilete de Avion pe ruta Bucuresti - New York si retur. A intervenit ... (vezi toată discuția)