Se poate refuza plata unor facturi privind prestarea unor servicii de cenzor la o asociatie de proprietari, in conditiile in care serviciile au fost prestate, dar contractul era expirat si nu se mai incheiasera acte aditionale de cativa ani, datorita lipsei Adunarilor generale?
Asociatia nu a mai avut comitet executiv de mai bine de 1 an, administrator a avut pana la 31.12.2021, iar presedinte pana la 1 februarie 2022. Mentionez ca fostul administrator a intocmit in ianuarie listele pe decembrie 2021, liste care au fost avizate si de mine. Vechea conducere care a functionat pana in 1 februarie 2022 mi-a platit serviciile prestate pana la luna decembrie 2021, dar noua conducere aleasa in martie 2022 (care a optat pentru un nou administrator si un alt cenzor) mi-a trimis notificare de reziliere a contractului de la 1 ianuarie 2022, desi notificarea am primit-o in aprilie 2022, si mi-a refuzat la plata facturile emise pentru luna ianuarie si februarie 2022, motivand ca asociatia nu a functionat in aceasta perioada. Articolul invocat in notificare este expirarea contractului. La predarea actelor de catre vechiul administrator eu am avizat toate situatiile intocmite de acesta (dupa ce le-am verificat, desigur). Asociatia are si o persoana angajata ca femeie de serviciu, al carui contract de munca a fost valabil pana in prezent. Locatarii au avut posibilitatea platii intretinere direct in contul de la banca, si unii chiar au folosit aceasta facilitate, intrucat in 2022 nu a fost nicio persoana angajata cu atributii de casier. In ianuarie au fost efectuate plati de impozite si taxe pentru salarii si furnizori diversi, in numerar. Grija fostului administrator a fost sa nu intre in banii aferenti fondului de intretinere si reparatii, ca sa nu aiba discutii la predare, asa ca o parte dintre furnizori nu au putut fi platiti. Neexistand conducere, nu se putea umbla la banii din banca. Eu i-am ajutat si cu elaborarea si tehnoredactarea formularelor necesare pentru o Adunare generala in care sa-si aleaga noul presedinte si Comitet executiv, avand in vedere restrictiile date de contextul pandemic.
Cred ca pana la urma "asociatia" o sa va achite costurile prestarii serviciilor facute, si da, chiar asa in conditiile aratate.
Lasati sa se "linisteasca apele", apoi va adresati noii conduceri, aratand ceea ce ati prestat.
Daca noua conducere continua sa refuze sa va achite, invocand data contractului, atunci consider ca va puteti adresa Primariei locale - Serviciu asociatii de proprietari sau chiar in instanta, si puteti dovedi prestarile efectuate cu documentele intocmite si semnate.
Chiar nu inteleg de ce atata inversunare din parte unora.
Sigur, a fost si o perioada grea, cu pandemia, cand nici nu se puteau tine adunari generale (acestea au fost recomandarile tuturor Primariilor).
Mult succes!
Aspectul ca in perioada de pandemie asociatia de proprietari nu a organizat adunare generala demonstreaza lipsa de interes din partea echipei manageriale
Adunarea generala hotaraste anual descarcarea de gestiune si bugetul de venituri si cheltuieli pentru exercitiulfinanciar urmator
Daca asociatiade proprietari nu a organizat adunare generala cum a acordat indemnizatii presedintelui,
administartorului dar cenzorului nu ??
@ynocentta,
Pe perioada pandemiei, am primit "recomandari" de la Serviciul as. prop - local, sa nu organizam astfel de activitati. Sigur, ca fara AG, asociatia a functionat, doar nu ne oprim si gata. S-a facut serviciu, incasarile au fost efectuate mai mult la banca, la asociatii s-au luat masuri speciale - s-au pus presuri imbibate cu solutii de clor, toti proprietarii care mai veneau la asociatie purtau masca si pastrau distana de minimum 1,5 - 2 m, s-a consumat mult clor si geluri antiseptice - dar, cum va spuneam, asociatia a functionat, ingrijitorii de cladiri si=au facut treba pentru care au primit salarii, iar peste toti, "echipa manageriala"...
Pai credeti ca administratorul si memebrii com. ex. sau cenzorul au stat cu degetele in gura? S-a functionat aproape normal si toata lumea a fost remunerata.
Asadar, indemnizatiile presedintelui si cenzorului trebuia sa se faca in mod normal, iar in cazul prezentat in topic, pana la predarea efectiva. Nu asa trebuie procedat? Adica oamenii au muncit si trebuiesc remunerati !
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
''..Aspectul ca in perioada de pandemie asociatia de proprietari nu a organizat adunare generala demonstreaza lipsa de interes din partea echipei manageriale..''....pe site-ul primariei era scris ca sunt interzise AG. La tv spuneau ca adunarile cu mai mult de x oameni sunt interzise...Oamenii se fereau sa nu se infecteze,nu?
Cum adica asta insemana lipsa de interes???
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aceasta demonstreaza lipsa activitatii practice, da? Teoria ca teoria - practica ne omoara, zice un proverb romanesc...
Revenind la topic:
Mi-am spus parerea. Oamenii au muncit si trebuie remunerati, fara nicio discutie. Acolo, am eu impresia ca sunt niste rafuieli de doi lei, dar cum am mai spus, se poate ajunge si in instanta, unde, daca as fi eu, as cere si niste despagubiri importante. In fine, asta este treaba. Acestia sunt oamenii, cu acestia defilam.
Va dorim sarbatori fericite, alaturi de cei dragi!