avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz?

:">:"> Am lucrat la o firma de betoane si agregate si cum toata lumea stie ,ca iarna nu functioneaza am fost dati in somaj din data de 31 decembrie 2009 , dar nu somaj tehnic , lucrez la firma din data de 1 mai 2009 si mai am vechime din urama la alta firma si pot beneficia de somaj dar pe mine ma framanta alta intrebare , poate angajatorul sa imi dea si preavizul pe care l-am avut de 20 de zile (am lucrat ca functionar administrativ) si concediul de odihna in acelas timp si sa pot sa merg si cu preavizul dar sa nu imi plateasca tot preavizul?Adica CO a fost de 10 zile . Am fost la ITM si am intebat si a spus ca asa ceva nu se face conform art.73 alin 3 din codul munci trebuia suspentat preavizul pentru efecoarea CO si dupa aceea efectuam preavizul sau cel putin restul de 10 zile.Am fost la firma si directorul economic a spus ca se poate face asta dar trebuie citit codul nou al munci ca sa ma conving eu nu mai inteleg nimic.Banii pe care trebuia sa imi mai dea este de 459 lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 15 Ianuarie 2010
Buna ziua,
pe durata preavizului, trebuie sa fiti prezenta la serviciu 4 ore ( platita 8).Concediul de odihna suspenda preavizul. Asadar, fie va luati concediul fie va plateste angajatorul contravaloarea zileleor, pe ultimul stat de plata.
Preavizul este intrerupt numai cand CIM este suspendat,ori in cazul concediului de odihna nu poate fi vorma de asa ceva.:hm:
CO nu suspenda preavizul ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna se poate efectua in perioada de preaviz? maryang maryang E corect daca un salariat in anul 2009 nu a reusit sa efectueze concediul de odihna si este dat de angajator in somaj, zilele de concediu de odihna aferente ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co in caz de concediere valery_70 valery_70 In data de 22.07.2008 am fost anuntati ca firma nu ne mai poate asigura de lucru din 23.07 si ne concediaza .Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la ... (vezi toată discuția)
Preaviz liliana soit liliana soit As dori sa stiu in situatia cand salariatul uzeaza CO , i se intrerupe CO pentru preaviz sau i se inmaneaza preavizul atunci cand revine din CO. Va multumesc. (vezi toată discuția)