avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL DE ODIHNA se poate efectua in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL DE ODIHNA se poate efectua in perioada de preaviz?

E corect daca un salariat in anul 2009 nu a reusit sa efectueze concediul de odihna si este dat de angajator in somaj, zilele de concediu de odihna aferente perioadei lucrate ( ex. 23 zile : 12 luni x 9 luni lucrate = 17 zile CO) se pot efectua in perioada de preaviz?Adica o zi de concediu de odihna egal doua zile de preaviz - 10 ZILE CO in preaviz si 7 zile platite de angajator?
Daca nu e corect ce solutii vedeti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:17, 22 Septembrie 2009
1. Concediul de odihna neefectuat se poate lua in timpul preavizului, fara ca acesta sa se decaleze.
2. O zi de CO este egal cu o zi de preaviz iar 3 zile se platesc de angajator.
Puteti lua CO in preaviz, concediul de odihna nu suspenda preavizul.
dar nu se face corespnderea de care spuneti ci1 zi CO = 1 zi preaviz
Doar daca lucrati in preaviz aveti dreptul la 4 ore libere platite acordate in scopul de a va facilita cautarea unui nou job, ori daca sunteti in CO aveti timpul necesar cautarii unui nou job :)
Multumesc de raspuns dar nu stiu daca am inteles bine. Situatia se prezinta astfel , salariatul se afla in preaviz din data de 11 sept. 09 pana pe data de 08 oct.09 si are dreptul la 17 zile CO pe care le efectuiaza in preaviz , adica 11 sept - 05 oct.09 , dupa care angajatul trebuie sa se reintoaraca la serviciu 3 zile a 4 ore(06.10 - 08.10.2009). E bine asa? Pe pontaj cum trebuie sa apara daca el este in CO IN PREAVIZ 8 ORE SAU CO?Trebuie sa faca o cerere in care spune ca efect. co in preaviz pt a avea si angajatorul un document justificativ in acest sens?

Va multumesc!
1. Salariatul face cerere de CO, angajatorul o aproba si o pastreaza la el. In aceasta erioada in pontaj se terce "CO".
2. Pentru zilele ramase salariatul vine 4 ore la servicu dar il pontati si platiti 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu cate zile de concediu se acorda pt vechime de 13-14 ani va multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)