E corect daca un salariat in anul 2009 nu a reusit sa efectueze concediul de odihna si este dat de angajator in somaj, zilele de concediu de odihna aferente perioadei lucrate ( ex. 23 zile : 12 luni x 9 luni lucrate = 17 zile CO) se pot efectua in perioada de preaviz?Adica o zi de concediu de odihna egal doua zile de preaviz - 10 ZILE CO in preaviz si 7 zile platite de angajator?
Daca nu e corect ce solutii vedeti?
1. Concediul de odihna neefectuat se poate lua in timpul preavizului, fara ca acesta sa se decaleze.
2. O zi de CO este egal cu o zi de preaviz iar 3 zile se platesc de angajator.
Puteti lua CO in preaviz, concediul de odihna nu suspenda preavizul.
dar nu se face corespnderea de care spuneti ci1 zi CO = 1 zi preaviz
Doar daca lucrati in preaviz aveti dreptul la 4 ore libere platite acordate in scopul de a va facilita cautarea unui nou job, ori daca sunteti in CO aveti timpul necesar cautarii unui nou job :)
Multumesc de raspuns dar nu stiu daca am inteles bine. Situatia se prezinta astfel , salariatul se afla in preaviz din data de 11 sept. 09 pana pe data de 08 oct.09 si are dreptul la 17 zile CO pe care le efectuiaza in preaviz , adica 11 sept - 05 oct.09 , dupa care angajatul trebuie sa se reintoaraca la serviciu 3 zile a 4 ore(06.10 - 08.10.2009). E bine asa? Pe pontaj cum trebuie sa apara daca el este in CO IN PREAVIZ 8 ORE SAU CO?Trebuie sa faca o cerere in care spune ca efect. co in preaviz pt a avea si angajatorul un document justificativ in acest sens?
1. Salariatul face cerere de CO, angajatorul o aproba si o pastreaza la el. In aceasta erioada in pontaj se terce "CO".
2. Pentru zilele ramase salariatul vine 4 ore la servicu dar il pontati si platiti 8 ore.
Preaviz si c.o.
Viovas
Buna ziua.
Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)