avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reînnoire permis de conducere românesc din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reînnoire permis de conducere românesc din străinătate

Buna ziua,

Întrebarea pe care o am e legată de un permis de conducere românesc care expira în curând (iulie 2022).

Am o dublă naționalitate română-franceză (pașaportul și cartea de identitate românești sunt expirate de cativa ani). Cererea de schimbare a permisului de conducere românesc cu unul franțuzesc făcută cu autoritățile franceze în decembrie 2020 nu avansează, deci sunt mari șanse să rămân fără permis.

Ce demersuri pot iniția pentru a îmi reînnoi permisul românesc? Se pot face aceste demersuri din Franța sau trebuie sa fiu în România?

Mulțumesc pentru ajutor!
Andrei
Cel mai recent răspuns: andrei3507 , utilizator 15:37, 21 Aprilie 2022
Cred ca va incadrati la situatia de aici:
[ link extern ]
mulțumesc pentru răspuns! din păcate nu mai am domiciliul în România și ambele acte românești au expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pentru dubla cetatenie hoffman hoffman Locuiesc in Franta de 10 ani si am dubla cetatenie franceza si romina.Anul acesta avind virsta de pensionare as vrea sa stiu care sunt posibilitatile pe care ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto libiu libiu buna ziua, am nevoie de ajutor cu ceea ce cred eu ca este o eroare de aplicare a legislatiei pentru preschimarea permisului auto datele de intrare : - in ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in franta adi19851985 adi19851985 Buna ziua, Avand carte de sejur in Franta , am fost obligat sa schimb permisul de conducere emis in Romania si sa fac un permis frantuzesc. Dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)