avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, sotul meu are o condamnare de 2 ani si 9 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, sotul meu are o condamnare de 2 ani si 9 luni. Are ...

Buna ziua, sotul meu are o condamnare de 2 ani si 9 luni. Are pana acum 6 luni facute, munceste de 4 luni si este in regim semideschis. Intrebarea este cat trebuie sa faca ca sa poata beneficia de eliberare condiționata?? Multumesc, o zi buna
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:49, 23 Aprilie 2022
Depinde de cand a inceput sa execute pedeapsa si ce varsta are sotul. Daca nu are varsta ptr a beneficia de procentul d 1/3, va trebui sa execute cel putin 2/3 din pedeapsa din care se va scade perioada de care beneficiaza de procentul compensatoriu ptr lunile lucrate,
A inceput pedeapsa in octombrie 2021 si are33 de ani.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Depinde de cand a inceput sa execute pedeapsa si ce varsta are sotul. Daca nu are varsta ptr a beneficia de procentul d 1/3, va trebui sa execute cel putin 2/3 din pedeapsa din care se va scade perioada de care beneficiaza de procentul compensatoriu ptr lunile lucrate,

Poate iesi cel mai curand daca va contiunua sa munceasca , dupa ce a executat 1/2 din pedeapsa (fiind aplicata o pedeapsa sub 10 ani) si i se va adauga procentul compensatoriu aferent muncii prestate 4 zile muncite considerate 5 executate, la propunerea comisiei de eliberare conditionata daca nu a fost sanctionat, a avut o conduita buna si a dat dovezi de indreptare, cel mai posibil spre sf anului acestuia sa poata fi propus ptr eliberare si eventual in 2023 sa fie eliberat efectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este calculat anul in penitenciar klay klay vreau sa stiu si eu daca anul din pedeapsa cu inchisoare se calculeaza de 8 luni?:\">:\"> (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua dumneavoastra ma intrebati cat are sotul meu de cand este arestat .are 7 luni pana acum .dar sotul meu nu este condamnat pentru 5 ani cum ati ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la regim inchis la regim semideschis vdeny vdeny Buna ziua, sotul are o condamnare de 7 ani, din care mai are de executat cel putin (pana la data eliberarii conditionate) 2 ani 8 luni si 11 zile. ... (vezi toată discuția)