avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5%

Buna ziua!
Sotul meu a cumparat o locuinta cu TVA 5% pentru care am declarat ca renunt la orice pretentie, fondurile fiind furnizate de mama ta. Practic a cumparat fiind casatorit, insa este numai proproietatea sa.
Am vrea sa cumparam impreuna o casa, insa nu stim daca ne mai incadram la TVA de 5%, ma puteti ajuta cu aceasta informatie?
Mentionez ca eu nu am beneficiat niciodata de aceasta facilitate fiscala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:42, 28 Aprilie 2022


Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Ce valoare avea locuinta cumparata de sotul dvs cu 5% ?

49.500 EUR
Da e in regula daca gasiti o locuinta sub aceasta valoare de 700.000 lei , puteti beneficia de TVA 5%,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa platesc tva la al 2-lea apartament achizitionat SorinBG SorinBG Doresc sa achizitinez un al 2-lea apartament, (la primul am beneficiat de tva 5%) care se incadreaza in pretul si suprafata agreata in lege pentru tva 5 %, ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil de către o persoană care are deja în proprietate unul. cât va plăti tva: 5% sau 19%? Viorelia man Viorelia man Bună seara. Imobilul se vinde de o firma care l-a construit. Cumpăra pf care nu a mai cumpărat alt imobil cu tva, însă mai are în proprietate alt imobil. ... (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta Mihaipepe Mihaipepe Buna ziua In urma cu 2 ani am achizitionat o locuita de la un dezvoltator imobiliar si am beneficiat de impozit 5% Doresc sa imi achizitionez o a doua ... (vezi toată discuția)