avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, dacă soțul meu beneficiază de reducerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, dacă soțul meu beneficiază de reducerea vârstei ...

Bună ziua, dacă soțul meu beneficiază de reducerea vârstei de pensionare pentru ca a avut grupă mai i se poate scădea în plus și cei 2 ani pentru localitățile cu poluare fiind din Braila? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 23:48, 27 Aprilie 2022
Nu cred ca o sa va răspundă un avocat, sper sa ma înșel în aceasta privința. Sa o luam logic- reducerea de 2 ani este prevazuta la art.65 alin 5, iar cea de grupa la art.55. La un moment dat în legea 263/2010 a pensiilor scrie ca reducerea de la art.65 alin 1 nu se cumuleaza cu nici o alta reducere din aceasta lege sau din alte legi. Dar cei 2 ani sunt prevazuti la alin 5 nu 1 din art.65. Sa luam un exemplu particular pe cineva care are grupa la o uzina din localitatea X, dar locuiește de peste 30 de ani în localitatea Y care beneficiază de reducere. Nu se aduna reducerile? Este discriminat? Asa trebuie sa se aplice cumularea și în cazul în care grupa sireducere muncind și locuind în aceasi localitate prevazuta la art.65 alin 5. Mai mult decât atât, în aceeași lege scrie ca reducerea de la art.55 poate fi cumulata cu alte reduceri cu condiția sa nu se depășească 13 ani. Da speram ca CNPP are juriști corecți câte țin cu oamenii și drepturile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Am rugamintea sa ma ajutati cu o interpretare a urmatoarelor texte de lege: [b]Legea pensiilor (263/2010), Art. 55, Alin. 1) ... (vezi toată discuția)
Efectele legii nr. 380/2013 cu privire la reducerea varstei de pensionare eagle_free eagle_free Buna seara. As dori sa supun in discutie o problema aparuta odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 380/2013. Mie mi se pare ca prin legea 380/2013 s-a ... (vezi toată discuția)